Ένας μήνας απέμεινε ως τη λήξη του διαγωνισμού ''Η Ελλάδα καινοτομεί'': Λάβετε μέρος!

Ο δεύτερος διαγωνισμός εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» που διοργανώνεται από τον ΣΕΒ και τη Eurobank τρέχει για ακόμα ένα μήνα! Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, υποβάλλετε τις υποψηφιότητές σας σε μία από τις δύο κατηγορίες του διαγωνισμού και μπορεί να είστε εσείς ο νικητής!

Ο δεύτερος διαγωνισμός εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» που διοργανώνεται από τον ΣΕΒ και τη Eurobank τρέχει για ακόμα ένα μήνα! Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, υποβάλλετε τις υποψηφιότητές σας σε μία από τις δύο κατηγορίες του διαγωνισμού και μπορεί να είστε εσείς ο νικητής!
Η μεγάλη ανταπόκριση της ερευνητικής κοινότητας στο πρώτο κάλεσμα του «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» και η ενθουσιώδης υποδοχή της ιδέας αυτής τόσο από τον επιχειρηματικό κόσμο όσο και από το ευρύτερο κοινό, οδήγησε τον ΣΕΒ και τη Eurobank στην απόφαση να θεσμοθετήσουν το διαγωνισμό, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερες ομάδες και ερευνητές να αναδείξουν το έργο τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να έρθουν ακόμα πιο κοντά στην επιχειρηματική υλοποίηση των ιδεών τους.
Στόχος, και φέτος, του διαγωνισμού είναι η ενθάρρυνση της έρευνας και παραγωγής καινοτομίας καθώς και της εξωστρέφειας, ως βασικής φιλοσοφίας για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και την προβολή των δημιουργικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της. Στόχος ακόμα είναι η ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα στην επιχειρηματική κοινότητα, τους εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού κλάδου, τους ερευνητές και τους φορείς καινοτομίας, έτσι ώστε οι καινοτόμες ιδέες και προϊόντα να βρουν το δρόμο προς την επιχειρηματική αξιοποίησή τους. 
Τα βραβεία του διαγωνισμού είναι χρηματικά: €15.000 για τον πρώτο νικητή και €8.000 για τον δεύτερο, κάθε μιας από τις δύο κατηγορίες (Εφαρμοσμένη Έρευνα και Καινοτομία). Τα οφέλη όμως του διαγωνισμού είναι πολλά περισσότερα: οι 20 προτάσεις που θα περάσουν στην δεύτερη φάση μετά από την αρχική αξιολόγηση, θα παρουσιαστούν σε ανοιχτές για το κοινό εκθέσεις και σε επιστημονικές ημερίδες σε ολόκληρη τη χώρα, θα έρθουν σε επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο και θα προβληθούν μέσα από τις έντυπες και ηλεκτρονικές εκστρατείες δημοσιότητας του διαγωνισμού!

Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά, μέσα από τις σελίδες αυτού εδώ του site.Εδώ επίσης θα βρείτε και όλες τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού (προκήρυξη, κανονισμοί, επιτροπή, χρονοδιαγράμματα, έντυπα υποβολής κλπ). Και επίσης, από φέτος, στο site μας θα βρίσκετε κείμενα, δημοσιεύματα, άρθρα και γενικά πληροφοριακό υλικό γύρω από θέματα έρευνας και καινοτομίας, αλλά και τα προφίλ των περσινών φιναλίστ, παρουσιάσεις καινοτομικών προϊόντων και υπηρεσιών και πολλά ακόμα. 

Τέλος, αν συχνάζετε στα social media, θα μας βρείτε και εκεί:  

Facebook.com/KainotomeisGR 
Twitter.com/KainotomeisGR
Youtube.com/KainotomeisGR 

Η Ελλάδα που καινοτομεί σας περιμένει για ακόμα περισσότερα νέα και απόψεις σχετικές με την καινοτομία, την έρευνα και την ανάπτυξη!
Αν λοιπόν τα τελευταία τρία χρόνια έχετε αναπτύξει ένα προϊόν εφαρμοσμένης έρευνας ώριμο για εμπορική αξιοποίηση, ή ένα προϊόν ή υπηρεσία με πραγματικά καινοτόμα χαρακτηριστικά, τώρα είναι η ευκαιρία σας. Και, αν διστάζετε ακόμα, διαβάστε τα λόγια δύο εκ των περσινών νικητών που προτείνουν σε όσους διαθέτουν ένα προϊόν ή υπηρεσία, να συμμετέχουν στον 2ο διαγωνισμό:

«Θα έχουν μία καλή ευκαιρία να τεστάρουν την αποτελεσματικότητα των προϊόντων ή των λύσεων που αναπτύσσουν όχι μόνο σε επίπεδο σύλληψης, αλλά εφαρμογής και ανταπόκρισης από την αγορά», τονίζει ο κ. Πολίτης, επικεφαλής της ομάδας της Raycap που έλαβε το α’ βραβείο στην κατηγορία Εφαρμοσμένη Έρευνα, με τον κ. Βαρελά από την ομάδα της Danaos που πήρε το β' βραβείο στην ίδια κατηγορία, να προσθέτει ότι «όποιος αισθάνεται ότι έχει κάτι καλό, πρέπει να συμμετάσχει». Ή, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρελάς, «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Πηγή: kainotomeis.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ