Άδωνις Γεωργιάδης για δοκιμές παπουτσιών έξω από καταστήματα: Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα σταματήσει το click away

Η κίνηση δεν ήταν αυξημένη, αλλά τη διάθεση των πολιτών να κυκλοφορήσουν στην αγορά επηρέασε και ο καιρός... 

 

Πρεμιέρα έκανε χθες το click away με τους πολίτες  να δοκιμάζουν υποδήματα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια έξω από τα καταστήματα. H διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου.

Μάλιστα τον γύρο των social media κάνει και μια φωτογραφία την οποία  δημοσίευσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέροντας στην περιγραφή: «Μία γυναίκα αφού έχει αγοράσει παπούτσια τα δοκιμάζει για να διαπιστώσει αν είναι αυτά που παρήγγειλε, παρά την αντίθετη επιθυμία του καταστηματάρχη».

Η φωτογραφία προκάλεσε την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος με μια ανάρτηση στο Twitter έγραψε: «Κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο αυτή η φωτό. Δεν γνωρίζω αν είναι αληθινή αλλά αν είναι, αυτό προφανώς και απαγορεύεται. Οι αυριανοί έλεγχοι θα το λάβουν υπόψιν και θέλω για άλλη μία φορά να σας παρακαλέσω να μην παραβιάζετε τα μέτρα. Θα αναγκάσουμε να το σταματήσουμε. Κρίμα».

Πώς λειτουργεί το click away

Επιτρέπεται η εξ αποστάσεως προαγορά/προεπιλογή των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας (click away).

Γίνεται καταχώρηση της παραγγελίας από την επιχείρηση και αποστολή στον πελάτη είτε ηλεκτρονικού αποδεικτικού εγγράφου της αγοράς (προπληρωμένη παραγγελία) είτε μηνύματος (SMS) που φέρει τα εξής στοιχεία: επωνυμία, διεύθυνση και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου της επιχείρησης, χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δύο ώρες συνολικά.

Η παραλαβή γίνεται από ένα άτομο και μόνο από ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο των καταστημάτων.

Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.

Κατά την παραλαβή τηρείται ελάχιστη απόστασης δύο μέτρων μεταξύ πελατών, ο μέγιστος αριθμός ατόμων στην αναμονή είναι 9 άτομα και ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο σημείο παραλαβής δέκα λεπτά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ