Vintage style pics: Τα αγαπημένα πλεκτά της Twiggy - Το supermodel της δεκαετίας του 70 παρουσιάζει σε ένα βιβλίο σύνολα που εντυπωσιάζουν & δίνει οδηγίες πλεξίματος

Υπέροχα πλεκτά σύνολα φτιαγμένα από το διάσημο μοντέλο 

Το 1970 η Τουίγκι μεσουρανούσε στις πασαρέλες της εποχής. Το μικροσκοπικό μοντέλο έγινε πρότυπο για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο που αντέγραφαν το στυλ της.

Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το βιβλίο Τhe Twiggy Book of Knitting Machine Patterns . Στο βιβλίο παρουσιάζονται πλεκτά σύνολα και το διάσημο μοντέλο δίνει οδηγίες πώς να τα φτιάξουν οι αναγνώστες σε πλεκτομηχανές ή με βελόνες πλεξίματος στο σπίτι.

"Οι περισσότερες εμφανίσεις που προτείνω σε αυτό το βιβλίο είναι ρούχα που θα φορούσα και η ίδια. Όπως θα δείτε τα πουλόβερ είναι κολλητά στο σώμα. Για να πετύχετε αυτή την κολλητή εμφάνιση , (stretch), θα πρέπει να μετρήσετε το μέγεθος από το λαιμό μέχρι τη μέση και να φτιάξετε το πουλόβερ ένα ή δύο νούμερα μικρότερο από το μέγεθος του μοντέλου".

Είμαι ενθουσιασμένη γιατί για πρώτη φορά κατάφερα να δημιουργήσω πουλόβερ που μου ταιριάζουν απόλυτα όπως αυτά. Μου αρέσει αυτή η "κολλητή" γραμμή που κολακεύει το σώμα. Είμαι σίγουρη πώς πολλές από εσάς θα τα αγαπήσετε γιατί δεν θα αισθάνεστε ότι "χάνεστε" μέσα στο πουλόβερ σας.

Βρήκα πολύ πιο εύκολη τη διαδικασία να φτιάξω το μοτίβο πριν ξεκινήσω να πλέκω και να σημειώνω τις ραφές που ταιριάζουν στο μέγεθος μου. Επίσης έφτιαξα μια αριθμημένη λίστα στην οποία έβαλα κατά σειρά τα σχέδια και τα σχήματα που θα μπουν στο πλεκτό.

Παίρνει λίγο παραπάνω χρόνο στην αρχή αλλά σε σώζει από πολλά λάθη στο τέλος. Ένα άλλο πράγμα που με βοήθησε πολύ είναι να κερώσω το νήμα. Κάνει όλη τη διαδικασία πιο εύκολη και πιο οικονομική καθώς δεν ξοδεύεις παραπάνω κλωστή.

Τα σχέδια που σας προτείνω σε αυτό το βιβλίο μπορούν να φτιαχτούν σε οποιαδήποτε μηχανή πλεξίματος. Η μαμά μου λέει ότι η ζακέτα και το φόρεμα που παρουσιάζονται στις σελίδες 17 και 24 αντίστοιχα είναι τα πιο ωραία πλεχτά που έχει δει και αυτό με κάνει πολύ υπερήφανη. Μπορείτε και εσείς τώρα να φτιάξετε τα δικά σας αριστουργήματα κορίτσια", λέει η Τουίγκι στο βιβλίο της σύμφωνα με το Vintage Every Day.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ