Waterbuurt: Η γειτονιά στο Άμστερνταμ που τα σπίτια της επιπλέουν - Ένα διαφορετικό είδος κατοικίας που κάνει θραύση (φωτό)

Τα πλωτά σπίτια του ΄Άμστερνταμ...

Το Άμστερνταμ σίγουρα είναι η πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης.  Σε αυτήν ξεχωρίζουν τα γραφικά κανάλια,τα οποία συνολικά φαίνεται πως είναι 165. Εκτείνονται σε μήκος 96,5 χιλιομέτρων μέσα και γύρω από την πόλη.

Το Άμστερνταμ έχει ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα στην Ευρώπη, κυρίως από τον 17ο αιώνα, την Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας, της οποίας ήταν το εστιακό σημείο.

Την περίοδο εκείνη, μια σειρά από ομόκεντρα ημικυκλικά κανάλια, τα περίφημα χράχτεν (grachten) χτίστηκαν γύρω από το κέντρο της παλαιότερης πόλης, τα οποία μέχρι σήμερα προσδιορίζουν τη διάταξη και την εμφάνιση του κέντρου. 

Στις άκρες των καναλιών του Άμστερνταμ, ο επισκέπτης θα παρατηρήσει δεκάδες πλοιάρια, μάλλον σταματημένα. Αν βρεθεί σε ηλιόλουστη μέρα, θα προσέξει πως σε πολλά, το κατάστρωμα μοιάζει με μπαλκονάκι σπιτιού. Στιλάτα τραπεζάκια και άνθρωποι που απολαμβάνουν τον καφέ τους, σαν να βρίσκονται σπίτι τους. Στην πραγματικότητα, βρίσκονται σπίτι τους.

Το Waterbuurt είναι η πιο πρόσφατη συνοικία του Άμστερνταμ που είναι χτισμένη πάνω σε μια σειρά από τεχνητά νησιά τα οποία έχουν δημιουργηθεί στη λίμνη IJmeer. Κάθε σπίτι διαθέτει την προβλήτα του, ενώ η μετακίνηση γίνεται με σκαφάκια αναφέρει το odditycentral.

Πάνω από 20.000 άνθρωποι έχουν ήδη μετακινηθεί εκεί. Όταν ολοκληρωθεί η πλωτή πόλη, θα περιλαμβάνει 18.000 σπίτια για 45.000 κατοίκους, καθώς και σχολεία, καταστήματα, κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια και μπαρ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ