Βατόπουλος: Τα 9 άτομα στα τραπέζια των Χριστουγέννων να γίνουν... - Γκάγκα: 2 ρεβεγιόν με μία παρέα (βίντεο)

Ενδεχόμενο σκληρού τοπικού lockdown σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και της Βόρειας Ελλάδας. 

 

Ανήσυχος εμφανίστηκε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή "Σήμερα" του ΣΚΑΪ, σχετικά με το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε συγκεκριμένες ειδικά περιοχές της Δυτικής Αττικής και της Βόρειας Ελλάδας.

Ο ίδιος ανέφερε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός σκληρού τοπικού lockdown στις περιοχές αυτές. 

 

Επίσης, όπως τόνισε, υπό επανεξέταση βρίσκεται το πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα ο αριθμός των 9 ατόμων.

«Το όριο των 9 ατόμων στα τραπέζια των εορτών μπορεί να αναιρεθεί αν τα πράγματα χειροτερεύσουν. Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, με την σειρά της, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega", τόνισε πως τα περιστατικά κορωνοϊού παραμένουν αρκετά. 

Η ίδια ανέφερε σχετικά με τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς πως «δεν με φοβίζει το ρεβεγιόν αυτό καθεαυτό, αλλά με φοβίζει το πόσο θα δούμε κόσμο χωρίς μάσκες... Από σπίτι σε σπίτι αν είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι δεν με φοβίζει. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι να κρατήσουμε τις επαφές μας χωρίς μάσκα στο ελάχιστο και να φάμε με λίγους ανθρώπους και τους ίδιους ανθρώπους όλες τις μέρες των γιορτών, μην αλλάζουμε παρέες...». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ