Απίθανα γιορτινά muffins σοκολάτας από την Ντίνα Νικολάου- Με κρέμα & αρώματα καφέ

Αν θέλετε να φτιάξετε τα τέλεια σοκολατένια μαφινάκια για παιδιά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λικέρ καφέ, με κάποιο σιρόπι καραμέλας που θα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή και σιρόπι καφέ που θα αναζητήσετε στις κάβες.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dina Nikolaou (@dina.nikolaou)

 

ΥΛΙΚΑ

60 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα

50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. ζάχαρη καστανή

1 μεγάλο αυγό

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική

45 γρ. σκούρο, άγλυκο κακάο, κοσκινισμένο

60 ml κρέμα γάλακτος 36%, Arla

90 ml γάλα

2 κουτ. σούπας λικέρ καφέ

1 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι

Για την βουτυρόκρεμα

200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla

60 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο

½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κουτ. σούπας λικέρ καφέ

100 γρ. καστανή, ψιλή ζάχαρη

450-500 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

Για την διακόσμηση

Χριστουγεννιάτικη τρούφα

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα τζίντζερ

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Για τα μάφινς: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια μαφινιέρα και τοποθετώ από μια χάρτινη θηκούλα.

ΒΗΜΑ 2 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω το αυγό, τη βανίλια, το αλάτι, τη σόδα και το κακάο και συνεχίζω το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το λικέρ καφέ και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα, χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω το αλεύρι. Χτυπάω για 1-2 λεπτά και σταματάω το μίξερ.

ΒΗΜΑ 3 Μοιράζω το μείγμα στις θηκούλες γεμίζοντάς τες κατά τα 2/3 του ύψους. Ψήνω τα μάφινς για 18-20 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο, τα αφήνω να σταθούν για 10 λεπτά και τα ξεφορμάρω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

ΒΗΜΑ 4 Για την κρέμα: Βάζω το τυρί κρέμα και το βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν και να αφρατέψουν. Προσθέτω την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια και το λικέρ καφέ και συνεχίζω το χτύπημα για 2 λεπτά. Τέλος, προσθέτω σταδιακά την άχνη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη βουτυρόκρεμα.

ΒΗΜΑ 5 Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω όμορφες κορυφούλες στα μάφινς. Στολίζω με χρωματιστή τρούφα και μικρά μπισκότα με τζίντζερ.

WHO IS WHO

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ