O Σπύρος Σούλης μας δίνει πρακτικές συμβουλές: Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να ζεστάνετε γρήγορα ένα κρύο δωμάτιο

Ακολουθήστε όλα τα βήματα... 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ζεστάνετε ένα κρύο δωμάτιο. Κάποιοι από αυτούς θέλουν χρόνο και χρήμα και άλλοι είναι απλοί και μπορούν να πραγματοποιηθούν πολύ εύκολα. Δείτε μερικά έξυπνα κολπάκια για να προφυλαχθείτε από το κρύο (και την υγρασία) μέσα στο σπίτι.

Ελέγξτε από πού μπαίνει το κρύο Πριν αποφασίσετε τι θα κάνετε, αναλύστε το πρόβλημα. Ελέγξτε καλά όλο το σπίτι για να δείτε από πού μπαίνει το περισσότερο κρύο. Αν μπαίνει από τις πόρτες βάλτε ειδικά προστατευτικά για να καλύψετε τα κενά. Κάντε το ίδιο για τα παράθυρα και φροντίστε να είναι καλά κλειστή η καμινάδα αν έχετε τζάκι.

Τσεκάρετε το σύστημα θέρμανσης που χρησιμοποιείτε Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε κλιματιστικό και βλέπετε πως δεν βγάζει την απαιτούμενη ζέστη, τότε μάλλον χρειάζεται συντήρηση. Αν υπάρχουν δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε πολύ μέσα στη μέρα, τότε απομονώστε τα από τον υπόλοιπο χώρο. Κλείστε καλά τις πόρτες για να μικρύνει ο χώρος που πρέπει να θερμάνετε.

thehomeissue_thermansi01

Λύσεις υπάρχουν για να ζεσταίνεστε στο σπίτι σας χωρίς να καίτε πολύ ρεύμα.

Προσπαθήστε να ζεστάνετε τα πιο «κρύα» έπιπλα Προσθέστε μαξιλαράκια σε όλες τις καρέκλες και ντύστε τις πιο κρύες επιφάνειες με ριχτάρια και καλύμματα.

Ντυθείτε καλά Ίσως σας φαίνεται πολύ απλό αλλά ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι κρυώνει ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι καλά ντυμένος ή δεν φοράει κάλτσες. Συνήθως όταν κρυώνουν τα πόδια μας νιώθουμε ότι κρυώνουμε ολόκληροι.

Χρησιμοποιήστε τους ανεμιστήρες οροφής προς όφελός σας Αντιστρέφοντας τη φορά κίνησης του ανεμιστήρα οροφής θα δημιουργήσετε μια ροή που θα σπρώξει τον ζεστό αέρα προς τα κάτω, εκεί δηλαδή που κινείστε.

Βάλτε βαριές κουρτίνες Οι βαριές κουρτίνες μπορούν να εμποδίσουν κάποια ποσότητα κρύου από το να εισέλθει στο σπίτι. Βάλτε βαριές κουρτίνες και κρατήστε τις κλειστές όταν έχει κρύο. Την άνοιξη μπορείτε να τις αλλάξετε με πιο λεπτές.

thehomeissue_thermansi02

Οι βαριές και χοντρές κουρτίνες μπορούν να εμποδίσουν κάποια ποσότητα κρύου να μπει μέσα στο σπίτι.

Σηκώστε τις τέντες αν έχει ήλιο Αφήστε τον ήλιο να ζεστάνει τους τοίχους του σπιτιού την ημέρα, και να μπει στο σπίτι από τα παράθυρα. Τη νύχτα μπορείτε να τις κατεβάσετε πάλι.

Ξεκινήστε το μαγείρεμα Εκτός από το γεγονός πως το μαγείρεμα θα σας ανεβάσει τη θερμοκρασία επειδή  θα κινείστε αντί να κάθεστε σε έναν καναπέ, αυξάνει και τη θερμοκρασία της κουζίνας και αυτόματα και των υπόλοιπων χώρων - ειδικά αν έχετε κουζίνα που συνδέεται με το σαλόνι.

Ανάψτε κεριά Τα κεριά ζεσταίνουν ελαφρώς έναν χώρο αλλά δημιουργούν και την αίσθηση τη ζεστασιάς που είναι πολύ σημαντική για ένα δωμάτιο αναφέρει το spirossoulis.

thehomeissue_keria03

Τα κεριά μπορούν να ζεστάνουν έναν χώρο έστω και οπτικά.

Αλλάξτε τα σεντόνια Βάλτε βαμβακερά σεντόνια και προσθέστε ένα πουπουλένιο πάπλωμα και χωθείτε κάτω από τη ζεστασιά του κρεβατιού σας. Μια άλλη καλή λύση είναι μια ηλεκτρική κουβέρτα.

Βάλτε χαλιά Τα χαλιά μειώνουν το κρύο κατά 10% σε ένα σπίτι γι'αυτό και είναι πολύ σημαντικό να έχετε ζεστά χαλιά σε μεγάλες επιφάνειες του σπιτιού σας.

Κλείστε τον απορροφητήρα Ο απορροφητήρας είναι καλοί για να διώχνουν μυρωδιές αλλά δυστυχώς διώχνουν και τον ζεστό αέρα προς τα έξω, βάζοντας μέσα στο δωμάτιο τον κρύο αέρα. Χρησιμοποιήστε τους με μέτρο και κλείστε τους όταν δεν τους χρειάζεστε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ