Ο Εμανουέλ Μακρόν με κορωνοϊό, εξουθενωμένος, κοιτάζει την κάμερα & επί 3 λεπτά απευθύνεται στον γαλλικό λαό: «Να προσέχετε πραγματικά...» (βίντεο)

«Είμαι καλά... Έχω τα ίδια συμπτώματα με χθες... Δηλαδή κόπωση, πονοκέφαλο και βήχα» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ένα μήνυμα στον γαλλικό λαό θέλησε να απευθύνει ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό, όπως έγινε γνωστό την περασμένη Πέμπτη. 

 

 

Από την προεδρική κατοικία La Lanterne κοντά στο Παλάτι των Βερσαλλιών, όπου βρίσκεται σε απομόνωση, ο 43χρονος πολιτικός, φορώντας ένα σκούρο ζιβάγκο και εμφανώς καταβεβλημένος, μίλησε επί περισσότερα από 3 λεπτά, κοιτάζοντας "στα μάτια" τους Γάλλους.

 

 

Όπως τόνισε ο Μακρόν, μόλις του εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα υποβλήθηκε σε τεστ για τον ιό και απομονώθηκε, ενώ όλες οι επαφές του τις τελευταίες 48 ώρες πριν την εκδήλωση της νόσου έχουν ήδη ενημερωθεί.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMPULSO (@impulsored)

 

«Είμαι καλά... Έχω τα ίδια συμπτώματα με χθες... Δηλαδή κόπωση, πονοκέφαλο και βήχα» είπε ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ υποσχέθηκε πως θα ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία της υγείας του.

Ο ίδιος, μάλιστα, θέλησε, όπως είπε να στείλει ένα μήνυμα σε όλους τους πολίτες. «Συνεχίστε, πραγματικά, να προσέχετε. Το γεγονός ότι κόλλησα εγώ σημαίνει ότι μπορεί να νοσήσει οποιοσδήποτε. Ήμουν πολύ προστατευμένος, πρόσεχα πολύ, τηρούσα τους κανόνες και τις αποστάσεις ασφαλείας, φορούσα μάσκα, χρησιμοποιούσα συχνά απολυμαντικό χεριών και παρ' όλα αυτά κόλλησα... Ίσως σε κάποια στιγμή απροσεξίας». 

 

 

Ο Εμανουέλ Μακρόν επεσήμανε, επίσης, πως την ίδια ημέρα με εκείνον 18.000 Γάλλοι βρέθηκαν, επίσης, θετικοί στον ιό - συνολικά, δε, τα κρούσματα στη Γαλλία πλησιάζουν τα 2,5 εκατ. ενώ περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό.

 

 

Ευχαρίστησε, ακόμη, όλους όσους του έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης και ευχές για ταχεία ανάρρωση, ενώ έδωσε κουράγιο στους Γάλλους αναφέροντας πως το εμβόλιο έρχεται, με το μέλλον να διαγράφεται πιο ελπιδοφόρο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ