Σπύρος Σούλης: Έτσι θα φέρετε την πολυτέλεια στο σαλόνι σας χωρίς να ξοδέψετε χρήματα (φωτό)

Υπέροχες - και φθηνές - ιδέες ανανέωσης!

Ονειρεύεστε ένα σαλόνι τόσο στιλάτο και μοντέρνο όσο αυτά που υπάρχουν στα διάσημα σπίτι του Χόλυγουντ, αλλά δεν έχετε τα χρήματα για κάτι τέτοιο; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Αρκούν μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να αποφύγετε και τι να επιδιώξετε ώστε να φέρετε την πολυτέλεια στον χώρο σας.

Ναι Επιλέξτε έπιπλα σε λεπτές γραμμές που δεν έχουν μεγάλο όγκο στο χώρο και φαίνονται πιο σικάτα. Το ανοιχτό γκρι, το λευκό, και οι μαύρες πινελιές είναι ο τέλειος συνδυασμός για ένα πολύ μοντέρνο αποτέλεσμα. Για γρήγορη ανανέωση μπορείτε να ρίξετε ένα ριχτάρι στον καναπέ εάν ο καναπές που ήδη έχετε είναι σε σκούρα απόχρωση.

Όχι Μην βάλετε τα σκούρα χρώματα σε μεγάλες επιφάνειες όπως ο καναπές γιατί θα φαίνεται πολύ βαρύ, αλλά κρατήστε τα ως πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία στον χώρο.

Το ανοιχτό γκρι, το λευκό, και οι μαύρες πινελιές είναι ο τέλειος συνδυασμός για ένα πολύ μοντέρνο αποτέλεσμα.

Ναι Για ένα σπίτι ξεκούραστο στο μάτι βάψτε σε μια ανοιχτή εκρού απόχρωση όλους τους τοίχους περιμετρικά και αφήστε το ταβάνι λευκό για να μην μειώσετε οπτικά το ύψος, αλλά αντιθέτως να φαίνεται ο χώρος ψηλότερος.

Όχι Μην βάψετε κανένα τοίχο σε σκούρα απόχρωση ή σε άλλο χρώμα. Είναι σημαντικό να μην τμηματοποιήσετε το σπίτι αλλά να υπάρχει μια ενιαία ομοιομορφία στον χώρο.

Αφήστε το ταβάνι λευκό για να μην μειώσετε οπτικά το ύψος.

Ναι Για να δώσετε χρώμα στο χώρο θα βάλετε λίγα διακοσμητικά στοιχεία με χρώμα και είναι προτιμότερο να βασιστείτε σε ένα χρώμα που θα το βάλετε σε διάφορες επιφάνειες. Ιδανικά τοποθετήστε χρωματιστά μαξιλάρια για να δώσετε φως στις σκούρες πολυθρόνες.

Όχι Μην βάλετε μοτίβα στον χώρο. Κρατήστε τη διακόσμηση σε χαμηλούς τόνους για ένα ντελικάτο σαλόνι με στιλ.

Τοποθετήστε χρωματιστά μαξιλάρια για να δώσετε φως.

Ναι Τοποθετήστε ένα μικρό τραπεζάκι ανάμεσα στις δύο πολυθρόνες σε χρυσή ή ασημί απόχρωση για να δώσετε λάμψη στο σημείο που έχετε τα σκούρα έπιπλα. Οι μεταλλικές επιφάνειες ή τα μεταλλικά αντικείμενα θα δώσουν μια glamourous πινελιά στον χώρο οικονομικά.

Όχι Μην υπερβάλλετε με την ποσότητα των μεταλλικών επιφανειών. Η υπερβολή στη διακόσμηση δεν έχει ποτέ θετικά αποτελέσματα.

Οι μεταλλικές επιφάνειες ή τα μεταλλικά αντικείμενα θα δώσουν μια glamourous πινελιά στο χώρο.

DIY:  Μπορείτε να μετατρέψετε το τραπεζάκι που ήδη έχετε δίνοντας του τη λάμψη που χρειάζεται το σαλόνι σας εύκολα και γρήγορα. Τοποθετήστε χαρτοταινία στα πόδια του χωρίζοντας τα περίπου στη μέση. Τρίψτε την επιφάνεια που είναι από την κάτω πλευρά της χαρτοταινίας με ένα μαλακό γυαλόχαρτο. Βάψτε με σπρέι χρυσό και αφήστε το να στεγνώσει.

Όχι Μην γεμίζετε το τραπέζι σαλονιού με αντικείμενα. Δημιουργεί μια οπτική ακαταστασία ακόμα και αν τα έχετε τοποθετημένα με τάξη.

Ναι Στη διακόσμηση στο τραπεζάκι σαλονιού θα πρέπει να προσέξετε να υπάρχει ισορροπία. Θα το επιτύχετε τοποθετώντας 2-3 αντικείμενα με διαφορετικά ύψη και διαστάσεις. Μπορείτε να βάλετε διακοσμητικά και κάποια βιβλία. Τα βιβλία πάντα δίνουν κύρος σε ένα σαλόνι. Διαλέξτε ένα ωραίο βάζο, μία ωραία πιατέλα, κάποια κεριά, βιβλία και κάντε μια ωραία σύνθεση. Συνδυάστε το λευκό ή το μαύρο με κάτι σε μεταλλικό χρώμα και βάλτε και ένα αντικείμενο με χρώμα.

Τα βιβλία πάντα δίνουν κύρος σε ένα σαλόνι.

Ναι Επιλέξτε ένα ριχτάρι σε μπεζ ή ανοιχτό γκρι με βελούδινη υφή. Το βελούδο φέτος θα το δούμε σε διάφορες επιφάνειες μιας και είναι τεράστια τάση. Μπορείτε να βρείτε πολύ οικονομικά σενίλ αντί για βελούδο που έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Όχι Μην βάλετε βελούδο στο χώρο εάν έχετε πολλά κλασικά έπιπλα. Το βελούδο συνδυάστε το με μοντέρνα διακόσμηση για να έχει φρέσκο αποτέλεσμα.

Επιλέξτε ένα ριχτάρι σε μπεζ ή ανοιχτό γκρι με βελούδινη υφή.

Tip Πώς να διατηρήσετε το βελούδο καθαρό. Χρησιμοποιήστε βρεγμένο το πανάκι που χρησιμοποιούν στο πλύσιμο των αυτοκινήτων. Περάστε με αυτό, αφού το έχετε στύψει καλά, τις βελούδινες επιφάνειες και περάστε με ένα στεγνό πανί για να τραβήξετε την υγρασία από το ύφασμα.

Ναι Τα πλαϊνά τραπεζάκια είναι αυτά που θα κάνουν το σαλόνι σας ξεχωριστό χωρίς να χρειάζετε να ξοδέψετε χρήματα για να ανανεώσετε όλο το καθιστικό. Τοποθετήστε τα αριστερά και δεξιά του καναπέ. Είναι πρακτικά για να μπορεί να ακουμπάει κάποιος κάτι όταν κάθεται στη γωνία του καναπέ και επίσης μπορείτε να τους αλλάζετε θέση τοποθετώντας τα δίπλα από μία πολυθρόνα όταν θα θέλετε να ανανεώσετε τον χώρο.

Όχι Μην τα κολλάτε επάνω στον καναπέ, εάν δεν έχετε πολύ χώρο καλύτερα τοποθετήστε ένα μόνο παρά να φαίνονται στριμωγμένα στον χώρο γιατί έτσι θα χάσουν εντελώς την αισθητική τους.

Τοποθετήστε τραπεζάκια αριστερά και δεξιά του καναπέ.

Ναι Εκμεταλλευτείτε τα πλαϊνά τραπεζάκια και διακοσμήστε τα με δύο ίδια φωτιστικά για να δώσετε συμμετρία στον χώρο. Είναι το τέλειο σημείο για να δημιουργήσετε έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό. Τα επιτραπέζια φωτιστικά είναι μια εύκολη και γρήγορη αλλαγή. Είναι πολύ σημαντικό εκτός από τον κεντρικό φωτισμό στο χώρο να υπάρχουν και άλλες πηγές τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις νυχτερινές ώρες για να δημιουργήσετε μια ωραία και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Εξισορροπήστε τη διαφορά μεγέθους μεταξύ του τραπεζιού και της βάσης του φωτιστικού τοποθετώντας 2 βιβλία από κάτω ως βάση, όπως αναφέρει το spirossoulis.com.

Όχι Μην βάλετε πάνω από 2 βιβλία γιατί θα είναι δυσανάλογο το αποτέλεσμα με το μέγεθος του τραπεζιού. Τα θέλουμε απλά για να δώσουν στιλ στο τραπεζάκι χωρίς να ξοδέψετε καθόλου χρήματα.

Τα επιτραπέζια φωτιστικά είναι μια εύκολη και γρήγορη αλλαγή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ