Αποζημίωση 1,5 εκατ. ευρώ & μια μεγάλη συγνώμη στη Joanne- Έμεινε 36 χρόνια στη φυλακή για τις δολοφονίες 2 βρεφών που δεν έκανε (φωτό)

Η υπόθεση έγινε γνωστή ως "υπόθεση των μωρών Kerry", ενώ μετά από τεστ DNA που έγινε το 2018, οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Joanne Hayes δεν θα μπορούσε να έχει γεννήσει τον John.

Μετά από 36 χρόνια δικαιώθηκε η Joanne Hayes, μια γυναίκα από την Ιρλανδία, η οποία κατηγορήθηκε άδικα και έμεινε στη φυλακή για περισσότερο από 3 δεκαετίες για τις δολοφονίες, δύο φόνων, τις οποίες δεν διέπραξε.

Με καθυστέρηση πολλών ετών, το ιρλανδικό κράτος ζήτησε συγνώμη από την γυναίκα, η οποία πρόκειται να λάβει και χρηματική αποζημίωση 1, 5 εκατ. ευρώ. 

Ήταν το 1984, όταν η Hayes συνελήφθη, μαζί με μέλη της οικογένειάς της, μετά την ανακάλυψη ενός νεκρού μωρού, το οποίο είχε πολλαπλές μαχαιριές στο άψυχο κορμάκι του, στην παραλία Cahersiveen, στο νότιο Kerry, που απείχε περίπου 80 χιλιόμετρα από το Abbeydorney στο βόρειο Kerry, όπου ζούσε η γυναίκα. 

Οι γονείς του μωρού, το οποίο αποκαλείτο μικρός John, δεν ανακαλύφθηκαν ποτέ, ούτε και ο δολοφόνος του, όπως αναφέρουν οι Irish Times

H Joanne Hayes κατηγορήθηκε ότι γέννησε τον μικρό John και στη συνέχεια τον δολοφόνησε, ενώ η οικογένειά της κατηγορήθηκε πως την βοήθησε στην συγκάλυψη της γέννησης του μωρού.

Η Hayes και η οικογένειά της ισχυρίστηκαν πως πιέστηκαν από την Αστυνομία να ομολογήσουν την δολοφονία του βρέφους, έγκλημα που στη συνέχεια αρνήθηκαν ότι διέπραξαν.

Η Joanne είχε γεννήσει ένα αγόρι, που ονομαζόταν Shane, στις 13 Απριλίου του 1984, στην φάρμα της οικογένειας, το οποίο πέθανε από φυσικά αίτια και η ταφή του έγινε εκεί.

Η γυναίκα κατηγορήθηκε από το δικαστήριο ότι είχε γεννήσει δίδυμα, τα οποία και δολοφόνησε, παρά το γεγονός πως ο μικρός John και ο γιος της γυναίκας είχαν διαφορετική ομάδα αίματος.

Η υπόθεση έγινε γνωστή ως "υπόθεση των μωρών Kerry", ενώ μετά από τεστ DNA που έγινε το 2018, οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Joanne Hayes δεν θα μπορούσε να έχει γεννήσει τον John.

Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, το ιρλανδικό κράτος αναμένεται να προσφέρει το ποσό του 1,5 εκατομ. ευρώ στην ίδια, από 300.000 ευρώ σε καθένα από τα 3 αδέλφια της και 100.000 ευρώ στην κόρη της, ως αποζημίωση, όπως αναφέρει το BBC, ενώ από το 2018, της έχουν ζητήσει συγνώμη για όσα πέρασε. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ