Και ο "ψεκασμένος" του πλανήτη Μπολσονάρου δηλώνει: «Αν το εμβόλιο σας κάνει... κροκόδειλους, δικό σας πρόβλημα»

Άλλη μία... περίεργη δήλωση από τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας ξαναχτυπά!

Κατά των εμβολίων καταφέρεται αυτή τη φορά ο Ζαΐχ Μπολσονάρου - παρά το γεγονός ότι νόσησε και ο ίδιος από κορωνοϊό πριν από λίγο καιρό... 

Ο ακροδεξιός ηγέτης, αρνητής της μάσκας και γνωστός "ψεκασμένος", που αποκαλούσε τον κορωνοϊό μια "ελαφριά γρίπη", τόνισε πως δεν πρόκειται να εμβολιαστεί κατά της νόσου.

«Στο συμβόλαιο της Pfizer είναι πολύ ξεκάθαρο: Δεν είμαστε υπεύθυνοι για πιθανές παρενέργειες. Αν γίνετε... κροκόδειλος, είναι, λοιπόν, δικό σας πρόβλημα!» είπε χαρακτηριστικά ο Μπολσονάρου, σύμφωνα με το AFP

Ο ίδιος, μάλιστα, συνέχισε, αναφέρονται «Αν γίνετε υπεράνθρωποι, αν μια γυναίκα αποκτήσει γένια ή ένας άνδρας αρχίσει να μιλά με γυναικεία φωνή, εκείνοι δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτό...».

Την περασμένη Τετάρτη ο Μπολσονάρου είχε δηλώσει πως το εμβόλιο θα είναι δωρεάν, αλλά όχι υποχρεωτικό, ωστόσο, μία μέρα αργότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αποφάσισε πως το εμβόλιο θα είναι υποχρεωτικό, αν και δεν μπορεί κανείς να εξαναγκάσει τους πολίτες να το κάνουν.

Αυτό σημαίνει ότι οι αρχές μπορούν να επιβάλλουν πρόστιμα σε άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί και να τους απαγορεύσουν να βρίσκονται σε ορισμένους δημόσιους χώρους, αλλά δεν μπορούν να τους αναγκάσουν να το κάνουν.

Να σημειωθεί πως η Βραζιλία έχει περισσότερα από 7,2 εκατομμύρια συνολικά κρούσματα και πάνω από 186.000 θανάτους από Covid-19.

«Μερικοί λένε ότι δίνω το κακό παράδειγμα» είπε ο Μπολσονάρου, αναφερόμενος στη δήλωσή του πως δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί. «Στους ηλίθιους που το λένε αυτό έχω να πω πως έχω ήδη κολλήσει τον ιό, έχω τα αντισώματα, οπότε γιατί να εμβολιαστώ;».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ