Τα ζώδια από την Άση Μπήλιου: Σήμερα η πιο ενδιαφέρουσα ημέρα της εβδομάδας- Πολλά & σημαντικά συμβαίνουν στο πλανητικό σκηνικό

Τι μας επιφυλάσσει η σημερινή ημέρα;

Η Δευτέρα είναι η πιο ενδιαφέρουσα μέρα όλης της εβδομάδας, αφού ταυτόχρονα συμβαίνουν πολλά και σημαντικά στο πλανητικό σκηνικό. Καταρχάς είναι η μέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου που σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου.

Αυτό σημαίνει ότι είναι η μέρα που ο Ήλιος περνά στον Αιγόκερω και ξεκινούν τα γενέθλια του 10ου ζωδίου του ζωδιακού. Το ζώδιο του Αιγόκερου, που κυβερνά ο Κρόνος, φέρνει πάντα τη γιορτή των Χριστουγέννων, αλλά και στην αρχαιότητα την ίδια περίοδο γιορτάζονταν τα Σατουρνάλια προς τιμήν του θεού Σατούρνου, ο οποίος ταυτίζεται με τον Ελληνικό θεό Κρόνο και αντιστοιχεί στη γιορτή των Κρονίων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ήταν πολλές και συμπίπτουν όπως και διασώζονται πολλές από αυτές, καθώς ενσωματώθηκαν στη Χριστιανική γιορτή των Χριστουγέννων. Αντάλλαζαν δώρα, αγόραζαν τα «σιγιλάρια», αγαλματίδια που τα πρόσφεραν και εύχονταν «καλά Σατουρνάλια».

Άναβαν λαμπάδες για να ενισχύσουν το φως του Ήλιου που ήταν πιο αδύναμο αυτή την εποχή, επέτρεπαν τα τυχερά παιχνίδια, έκαναν συμπόσια και γλέντια. Ο Ερμής επίσης περνά στον Αιγόκερω σήμερα, για να συμπορευθεί με τον Ήλιο στο υπόλοιπο του μήνα.

Το πιο σημαντικό όμως και σπουδαίο αστρολογικό φαινόμενο είναι η Μεγάλη Σύνοδος Δία και Κρόνου στο ζώδιο του Υδροχόου, που μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Κατά τα άλλα είναι μια μέρα με τη Σελήνη να κινείται όλη μέρα στο ζώδιο των Ιχθύων, κάνοντας μας λίγο πιο κυκλοθυμικούς. Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες ίσως νιώθουν πιο κουρασμένοι ή άτονοι στο ξεκίνημα της εβδομάδας, αλλά αυτό θα αλλάξει από αύριο.

ΚΡΙΟΣ

Η μέρα ξεκινά λίγο άτονα και χωρίς ίσως την ενέργεια που θα θέλατε, αλλά είναι πολύ παροδικό αγαπητοί μου Κριοί. Από την άλλη, μπορεί να συναντάτε κάποια εμπόδια σήμερα που δεν μπορείτε να τα ελέγξετε, αλλά με αποφασιστικότητα και συγκέντρωση θα καταφέρετε τελικά να ξεπεράσετε τις όποιες δυσκολίες.

Από δω και κάτω, όπως θα δείτε τόσο στο άρθρο μου για τον Ήλιο στον Αιγόκερω όσο και για τον Ερμή στον Αιγόκερω, η καριέρα και οι προοπτικές της πρακτικά θα αποτελέσουν το κύριο πεδίο που θα στρέψετε όλη την προσοχή σας.

Η Μεγάλη Σύνοδος Δία-Κρόνου, όπως θα διαβάσετε και στις εβδομαδιαίες μου προβλέψεις για το ζώδιο σας, θα βοηθήσει να θέσετε νέους στόχους και να ενώσετε τις δυνάμεις σας με άλλους για να τους επιτύχετε.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Σελήνη στους Ιχθύς στρέφει την προσοχή σας στη συλλογική δουλειά, στην ομάδα που μπορεί να συμμετέχετε ή να ηγείστε επαγγελματικά και σας καλεί να ψάξετε να βρείτε τρόπους για να υλοποιήσετε τα φιλόδοξα σχέδια σας.

Τα μαθήματα που παίρνετε αυτό το καιρό μπορεί να έρθουν από πολλές και διαφορετικές πηγές και καλά θα κάνετε να είστε πολύ ανοιχτοί τόσο σε διάλογο όσο και σε ιδέες που μπορεί να έχουν άλλοι και να είναι πιο τολμηρές, αλλά και αποδοτικές αν εφαρμοστούν.

Ο Ήλιος στον Αιγόκερω αλλά και ο Ερμής στο ίδιο ζώδιο από σήμερα ευνοούν περισσότερο την επικοινωνία, όπως θα διαβάσετε και την ανάλυση μου στα σχετικά άρθρα. Σήμερα όμως, η κορυφαία συνάντηση Δία-Κρόνου ενισχύει περαιτέρω τον τομέα της καριέρας που αυτόματα γίνεται ο πιο σημαντικός στη ζωή σας για τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η εβδομάδα ξεκινά με κυκλοθυμία, εξαιτίας της Σελήνης στους Ιχθύς που παίζει λίγο με τη ψυχολογία σας και δημιουργεί διακυμάνσεις. Ο Ήλιος στον Αιγόκερω και ο Ερμής στο ίδιο ζώδιο από σήμερα στρέφουν την προσοχή σας στα πρακτικά ζητήματα των οικονομικών σας και σας καλούν να τα τακτοποιήστε τώρα που τελειώνει σιγά σιγά η χρονιά, όπως θα διαβάσετε και στα σχετικά άρθρα.

Ενδεχομένως να βρείτε και κάποιες ευκαιρίες χρηματοδοτήσεων ή να ωφεληθείτε από επιστροφές χρημάτων, κληρονομικά κλπ. Η Μεγάλη Σύνοδος Δία-Κρόνου στον Υδροχόο ανοίγει τους ορίζοντες σας, σας κάνει πιο περίεργους και επεκτείνει τις προοπτικές σας τόσο στη δουλειά όσο και τις σπουδές όπως θα διαπιστώσετε μέσα στη νέα χρονιά.

Δείτε όλες τις προβλέψεις της Άσης Μπήλιου στο asibiliou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ