Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αυτές είναι οι 6 χώρες που δε γιορτάζουν τα Χριστούγεννα - Υπάρχουν ακόμα & νόμοι που τα απαγορεύουν

Ποιες είναι αυτές οι χώρες....

Μικροί και μεγάλοι περιμένουν πως και πως τα Χριστούγεννα. Δρόμοι στολισμένοι, μυρωδιές, λαμπιόνια, χριστουγεννιάτικα δέντρα παντού, κάλαντα… Φαντάστηκες ποτέ ότι υπάρχουν χώρες που δε γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, που δεν απολαμβάνουν τη μαγεία των γιορτών; Κι όμως υπάρχουν χώρες του κόσμου που η 25η Δεκεμβρίου είναι μία μέρα σαν όλες τις άλλες!

  1. Σαουδική Αραβία

Στη Σαουδική Αραβία εφαρμόζεται αυστηρά η θρησκεία του Ισλάμ, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα Χριστούγεννα δεν γιορτάζονται. Το 2015, η κυβέρνηση εξεδήλωσε, για ακόμα μία φορά, ξεκάθαρα την στάση της εναντίον των Χριστουγέννων. Οποιοσδήποτε γιορτάσει τα Χριστούγεννα, ακόμα και η μειονότητα Αμερικάνων που ζει εκεί, δηλώνει πως είναι υποστηρικτής του χριστιανισμού και μπορεί να βρεθεί μέχρι και στη φυλακή.

 

  1. Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα είναι αρκετά εχθρική προς γιορτές των Χριστουγέννων. Τόσο πολύ που κόντεψε να πάει σε πόλεμο με τη Νότια Κορέα, όταν μια χριστιανική ομάδα τους έχτισε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο κοντά στα σύνορα. Αν λάβουμε υπόψιν ότι και ο τουρισμός είναι ελάχιστος και περιορισμένος, κυριολεκτικά και μεταφορικά, τότε καταλαβαίνουμε πως δε θα βρεις τίποτα που να θυμίζει Χριστούγεννα στη χώρα.

 

  1. Σομαλία

Η χώρα είναι κυρίως μουσουλμανική και οι χριστιανικές γιορτές απαγορεύονται. Το 2013 μάλιστα, εκδόθηκε νόμος που απαγορεύει τον εορτασμό των Χριστουγέννων και όποιος, παρόλα αυτά, θελήσει να γιορτάσει, θα το κάνει με δική του ευθύνη. Κι ο νοών νοήτο…

 

  1. Ιαπωνία

Παρά το γεγονός ότι τα Χριστούγεννα δεν έχουν απαγορευτεί στην Ιαπωνία, δεν αναγνωρίζεται ως επίσημη αργία. Ο Χριστιανισμός δεν είναι η θρησκεία της Ιαπωνίας κι έτσι δεν δίνεται ιδιαίτερη σημασία σε εορτασμούς ή στολισμούς. Οι δρόμοι δεν είναι στολισμένοι, μόνο ίσως κάποια τουριστικά καταστήματα.

 

  1. Μαλδίβες

Με το 99% του πληθυσμού να αποτελείται από μουσουλμάνους, ο εορτασμός των Χριστουγέννων απουσιάζει. Οπότε, αν θέλεις οι διακοπές σου να έχουν χριστουγεννιάτικο χρώμα, δεν είναι το κατάλληλο μέρος. Βέβαια, ομολογουμένως, όποιος ταξιδεύει στις Μαλδίβες, με τις χρυσές παραλίες, τα υπέροχα νερά, τα κοράλια, αποζημιώνεται και με το παραπάνω αναφέρει το tsemperlidou.

 

  1. Μογγολία

Η Μογγολία είναι μία βουδιστική χώρα, με αποτέλεσμα τα Χριστούγεννα να απουσιάζουν από το εορτολόγιο και τις αργίες τους. Οι άνθρωποι πηγαίνουν να εργαστούν, τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο και η ζωή συνεχίζεται κανονικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ