Ένα ελληνικότατο μυρωδάτο βελουτέ πατάτας με σαφράν και μπέικον από τον σεφ μας Ηλία Ιωσηφέλη! Απολαύστε την αυτή την επόχη...



ΥΛΙΚΑ

1κιλό πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια
2 πράσα (το λευκό μέρος)
2σκ σκόρδο
100γρ μπέικον
1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών
100ml λευκό κρασί
50γρ βούτυρο
5γρ σαφράν
Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά μαζί με το βούτυρο τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σκόρδο, το μπέικον και τις πατάτες. Έπειτα σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το ζωμό κότας και λίγο νερό αν χρειαστεί. Καρυκεύουμε και προσθέτουμε το σαφράν. Βράζουμε για 30 λεπτά περιπου. Στην συνέχεια με την βοήθεια ενός μπλέντερ αλέθουμε την σούπα και την βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Βράζουμε για λίγο ακόμα διορθώνοντας την γέυση αν χρειάζεται. Αν είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λιγο ζωμό. Σερβίρουμε την σούπα μας σε μπώλ γαρνίροντας την με σωταρισμένο μπέικον. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Who is Who

Ο Ηλίας Ιωσηφελης δραστηριοποιείται στους χώρους της εστίασης εδώ και 15 χρόνια. Στη μακρόχρονη πορεία του απέκτησε εμπειρία στην μεσογειακή και διεθνή κουζίνα. Αποφοίτησε από την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου. Στη γραμμή εκκίνησης της καριέρας του βρίσκονται μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, όπως η Grecotel και η Hilton. Παράλληλα, σε εξέλιξη μέχρι και σήμερα είναι οι συνεργασίες του με μεγάλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (caterings) ως head chef στον τομέα των δεξιώσεων! Η αγάπη του για την μαγειρική τον ώθησε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του σε φοιτητές και νέους επίδοξους σεφ σε δημόσιες σχολές, ως καθηγητής μαγειρικής τέχνης. Σήμερα εργάζεται ως executive chef στη ναυτιλιακή Λέσχη Εφοπλιστών, καθώς και ως private chef σε κύκλους υψηλών προσώπων. Η συμμετοχή του σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε διαφημιστικά σποτ στο web tv, του άνοιξε πρόσφατα το δρόμο για τα πρώτα του τηλεοπτικά βήματα. Είναι μέλος της ομοσπονδίας αρχιμαγείρων Ελλάδας , της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας (chef club of Greece) και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS).


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ