Η ερωτική συναστρία και η πορεία της σχέσης - Οι όψεις που δείχνουν το αληθινό ταίριασμα

Οι όψεις σε μια ερωτική συναστρία αποκαλύπτουν κατά πόσο θα κρατήσει η σχέση σου...

Οι όψεις σε μια ερωτική συναστρία αποκαλύπτουν κατά πόσο θα κρατήσει η σχέση σου. Όταν ερωτεύεσαι, φυσικά θέλεις να διαρκέσει. Κι όσο μεγαλύτερος είναι ο έρωτας, τόσο το «μαζί για πάντα» τριγυρίζει στο μυαλό σου σαν μια ωραία προοπτική. Υπάρχουν αστρολογικά στοιχεία που προοιωνίζουν τη διάρκεια μιας σχέσης; 

Και τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τις «σχέσεις ζωής» από τις περαστικές περιπέτειες; Ορισμένες θέσεις πλανητών στον γενέθλιο χάρτη, τον δικό σου και του προσώπου που σε ενδιαφέρει, σου δίνουν την απάντηση.

Είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής σου; Ή είναι ένας απλώς ενθουσιασμός; Και πώς θα το καταλάβεις; Θα έχεις βέβαια υποψιαστεί ότι το γεγονός πως εσύ είσαι π.χ. Ταύρος και εκείνος Παρθένος, από μόνο του δεν αρκεί για να εξασφαλίσει ότι ταιριάζετε. Το πράγμα είναι πολύ πιο σύνθετο, καθώς όλοι οι πλανήτες στα δύο ωροσκόπια, με τις θέσεις τους και τις όψεις που σχηματίζουν, παίζουν ο καθένας τον ρόλο του.

Όσο περισσότερη σύνδεση και αλληλεπίδραση υπάρχει ανάμεσα στα δυο ωροσκόπια, όπως φαίνεται από τη συναστρία τους, τόσο ενισχύονται οι πιθανότητες αυτά τα δύο πρόσωπα να δημιουργήσουν μια πραγματικά σημαντική σχέση. Ο συνδυασμός του γενέθλιου χάρτη σου με του ατόμου που σε ενδιαφέρει μπορεί να σου δώσει αρκετές απαντήσεις, καθώς θα σου δείξει τι …παιχνίδι  κάνουν οι πλανήτες σας με τις «εύκολες» και «δύσκολες» όψεις τους, και πώς οι πλανήτες του ενός μεταφέρουν την ενέργειά τους στο ωροσκόπιο του άλλου, παίρνοντας θέση σε σημαντικούς οίκους του.

Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι. Πως δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τις λεγόμενες δυσαρμονικές όψεις στη συναστρία, όπως τα τετράγωνα και τις αντιθέσεις. Σύμφωνα με την πιο σύγχρονη προσέγγιση της αστρολογίας, οι «δύσκολες» όψεις δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν κάτι αρνητικό.

Μπορεί να λειτουργήσουν πολύ εποικοδομητικά ανάμεσα στους δυο συντρόφους, αν βέβαια είναι κι εκείνοι διατεθειμένοι να συμβιβάσουν τις αντιθέσεις τους και να βρουν καινούργιους κώδικες επικοινωνίας. Σε αυτή τη βάση, ο ιδανικός συνδυασμός σε μια συναστρία θα ήταν:

Ο Ήλιος του ενός να βρίσκεται σε σύνοδο με τη Σελήνη του άλλου.

Ο Άρης σε σύνοδο με την Αφροδίτη.

Ο Δίας σε σύνοδο με τον Κρόνο.

Και αυτό γιατί μια σοβαρή σχέση, ενδεχομένως και γάμος, πρέπει να είναι μια ένωση αντιθέτων, που αλληλοσυμπληρώνονται. Το να έχουν οι δυο σύντροφοι πολλούς πλανήτες στα ίδια ζώδια και να μοιάζουν οι γενέθλιοι χάρτες τους μπορεί να δείχνει ότι ταιριάζουν. Όμως πιθανόν η ήρεμη και εύκολη αυτή σχέση δεν θα μπορέσει να κάνει τη ζωή τους πλούσια και ενδιαφέρουσα, με αποτέλεσμα να …τους φάει η ρουτίνα, κι εκείνους και τον έρωτά τους.

Όλα είναι θέμα επιλογής. Με την αστρολογία τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο. Οι γενέθλιοι χάρτες δείχνουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές που έχει μια σχέση. Στο χέρι σου είναι να τις διαχειριστείς και να τις αξιοποιήσεις, τουλάχιστον στον βαθμό που σου αναλογεί. Ας εξετάσουμε λοιπόν ποιες είναι οι προοπτικές αυτές.

Συναστρία Αστρολογικών χαρτών

Όμως πολύ δυναμικό ρόλο παίζουν και οι θέσεις των ωροσκόπων, καθώς και οι οίκοι του ενός συντρόφου μέσα στους οποίους πέφτουν οι πλανήτες του άλλου.

Στη συναστρία είναι τέσσερις οι οίκοι που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για τις ερωτικές σχέσεις: ο 7ος, ο 8ος, ο 5ος και ο 4ος.  Η παρουσία πλανητών από τον γενέθλιο χάρτη του ενός σε αυτούς τους οίκους του άλλου δείχνει τον αισθηματικό χαρακτήρα αλλά και τον προσανατολισμό που μπορεί να πάρει η σχέση.

Ο 7ος είναι παραδοσιακά ο οίκος του γάμου αλλά και της συνεργασίας, του κοινού σκοπού.

Ο 8ος οίκος έχει σχέση με το σεξ, την εσωτερική μεταμόρφωση, αλλά και με το μοίρασμα των οικονομικών πόρων , όπως σε μια συμβίωση ή γάμο.

Ο 5ος οίκος έχει να κάνει με τον έρωτα, τα παιδιά αλλά και με άτομα με τα οποία έχουμε «καρμικά» προηγούμενα (για όσους το βλέπουν έτσι).

Ο 4ος οίκος συνδέεται με το σπίτι και την οικογένεια, και με το πώς τα ονειρευόμαστε.

Συναστρία ωροσκόπων

Ο ωροσκόπος φανερώνει την πρώτη εντύπωση που παίρνουμε από τους άλλους.

Αν ο ωροσκόπος του ενός είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο, τη Σελήνη, τον Ερμή ή την Αφροδίτη του άλλου, υπάρχουν οι προδιαγραφές για μια σταθερή και μακρόχρονη σχέση. Ιδίως η σύνοδος με την Αφροδίτη είναι κάτι σαν …λαχείο, γιατί εξασφαλίζει και συναίσθημα και ερωτισμό μαζί. Ευνοϊκή είναι και η σύνοδος ωροσκόπου-Δία.

Καλές προοπτικές έχει και μια σχέση με τον ωροσκόπο του ενός σε τρίγωνο ή εξάγωνο με τον Ήλιο, τη Σελήνη, τον Ερμή, την Αφροδίτη ή τον Δία του άλλου, παρόλο που δεν είναι τόσο δυναμικές όσο στην προηγούμενη περίπτωση.

Αν ο ωροσκόπος σου είναι σε σύνοδο με τον ωροσκόπο του προσώπου που σε ενδιαφέρει μπορεί να ενθουσιαστείς αρχικά, γιατί διαπιστώνεις ότι βλέπετε τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο και σας αρέσουν τα ίδια πράγματα. Όμως αργά ή γρήγορα θα βαρεθείτε ο ένας τον άλλον…Το ίδιο μέσες άκρες ισχύει με τα τρίγωνα και εξάγωνα μεταξύ των δύο ωροσκόπων.

Οι ωροσκόποι σε αντίθεση ή τετράγωνο δείχνουν έντονες  τριβές και διαφορές στις απόψεις και τις προτιμήσεις. Διαλέγεις: Ή τσακώνεσαι διαρκώς για το ποιος έχει δίκιο ή αποφασίζεις να δεις και λίγο τα πράγματα από την πλευρά του άλλου, πράγμα που μπορεί να είναι πιο ενδιαφέρον από τον καβγά.

Συναστρία Άρη

Ορισμένες  θέσεις του Άρη στη συναστρία σας μπορούν να δώσουν στη σχέση σας μεγάλο ερωτικό πάθος και  έντονο ενθουσιασμό, κάνοντας να υπάρχει μια αμοιβαία έλξη που να είναι σωματική αλλά και συναισθηματική. Εδώ όμως παίζονται πολλά, γιατί ο Άρης εξασφαλίζει ένταση αλλά όχι και διάρκεια. Θα πρέπει λοιπόν σε αυτό το διάστημα που σας δίνει την αρχική ώθηση και απογειώνει τη σχέση, να μάθετε και οι δυο πώς να την κρατάτε …ψηλά με τα δικά σας φτερά. Ποιες είναι αυτές οι θέσεις:

Ο Άρης του άλλου προσώπου να πέφτει στον 5ο οίκο σου. Έντονα χτυποκάρδια, πολλή τρυφερότητα και μια τάση εξιδανίκευσης του άλλου. Όμως είπαμε… Αν δεν υπάρχουν κι άλλες ενισχυτικές όψεις στη συναστρία, το πράγμα δεν θα διαρκέσει πολύ.

Ο Άρης του να πέφτει στον 8ο οίκο σου. Το σεξουαλικό πάθος χτυπάει κόκκινο! Είναι αυτό που λέμε «μοιραία έλξη».

Ο Άρης του να κάνει σύνοδο με τον ωροσκόπο σου, ή με το ζώδιο που είναι απέναντι από τον ωροσκόπο σου, ή με την ακμή του 10ου οίκου σου (βλέπεις τις μοίρες στον πίνακα, εκεί που αναγράφεται και το ζώδιο του οίκου) ή με την ακμή του 4ου οίκου σου.

Όταν ο Άρης του ενός είναι σε σύνοδο, τετράγωνο ή αντίθεση με τον Ήλιο του άλλου, συνήθως η σχέση αποκτά γρήγορα έναν σεξουαλικό χαρακτήρα και μια γενικότερη ένταση.

Αν Άρης και Ήλιος σχηματίζουν τρίγωνο, τα πράγματα είναι λιγότερο… εξουθενωτικά, παρόλο που δεν λείπει ο ερωτισμός.

Το ίδιο περίπου ισχύει και με τις όψεις Άρη-Αφροδίτης στη συναστρία. Αν σχηματίζουν σύνοδο ή τετράγωνο σε περιμένει πάθος μέχρι τελικής πτώσεως. Με το τρίγωνό τους, έχεις περισσότερες πιθανότητες για καταστάσεις ερωτιάρικες μεν αλλά πιο ήρεμες.

Όταν ο Άρης του ενός σχηματίζει όψεις με τη Σελήνη του άλλου, δημιουργείται εξαρχής μια έντονη έλξη. Συνήθως την πρωτοβουλία των …κινήσεων στην αρχή της σχέσης την έχει το πρόσωπο με τον Άρη.
Συναστρία: Γρήγοροι & αργοί  πλανήτες. Αφροδίτη, Πλούτωνας, Ουρανός αναφέρει το astrologos.

Ο Πλούτωνας, πλανήτης της μεταμόρφωσης, της αναγέννησης  αλλά και των ψυχολογικών εμμονών, μπορεί να επηρεάσει έντονα μια σχέση. Ο Ουρανός, πάλι είναι εκείνος που φέρνει διαρκώς ανατροπές. Να μερικές σημαντικές όψεις τους σε μια συναστρία:

Η Αφροδίτη του ενός και ο Πλούτωνας του άλλου σε σύνοδο, τετράγωνο ή αντίθεση σηματοδοτούν μια σχέση  με έντονα συναισθήματα,  από εκείνες που μπορούν να σε μεταμορφώσουν. Η έλξη ανάμεσα στους δυο συντρόφους μπορεί να μεγαλώνει με το πέρασμα του χρόνου. Πολλές φορές, όμως το πρόσωπο που έχει τον Πλούτωνα στη συναστρία φαίνεται να έχει και …το πάνω χέρι στη σχέση. Το πρόσωπο με την Αφροδίτη μπορεί να καταλήξει να «τρώγεται» από τον έρωτα, βγάζοντας έντονα κτητικά συναισθήματα.

Η Αφροδίτη του ενός και ο Ουρανός του άλλου σε σύνοδο ή τετράγωνο οδηγούν κατευθείαν στον κεραυνοβόλο έρωτα. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει εσφαλμένα…δεδομένα στο ξεκίνημα της σχέσης, που ίσως αργότερα να την αποσταθεροποιήσουν. Πιθανόν το πρόσωπο με την Αφροδίτη να θεωρήσει τον σύντροφο με τον Ουρανό ασταθή και επιπόλαιο. Όμως η σχέση αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι υπέροχα  αντισυμβατικό και καθόλου πληκτικό.

Ο Άρης με τον Πλούτωνα σε σύνοδο ή τετράγωνο δείχνουν έντονο ερωτικό πάθος στα αρχικά στάδια της σχέσης αλλά και μια «σκοτεινή» γοητεία. Αν σχηματίζουν τρίγωνο,  δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μια τέτοια έντονη έλξη, αν όμως προκύψει αυτή, το ζευγάρι μπορεί να δεθεί πολύ στο σεξουαλικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ