"Έφυγε" από την ζωή ο σκληρός του γαλλικού σινεμά Claude Brasseur - Πώς τον αποχαιρέτησε ο Νίκος Αλιάγας (φωτό)

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο που αποχαιρετά τον σπουδαίο ηθοποιό

Με θλίψη ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον σκληρό του γαλλικού σινεμά Claude Brasseur που έφυγε από την ζώη. Ανάμεσα σε όσους έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τον σπουδαίο ηθοποιό και ο Νίκος Αλιάγας.

Ο Claude Brasseur πέθανε στις 22 Δεκεμβρίου στα 84 του χρόνια, με την είδηση να κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο ίδιος ήταν γιος των επίσης γνωστών ηθοποιών Pierre Brasseur και Odette Joyeux ενώ να σημειωθεί ότι παππούς του ήταν ο σπουδαίος Ernest Hemingway.

 

 

Από την δεκαετία του 50' ως και λίγο πριν το τέλος της ζωής του ο Brasseur έπαιξε σε πάνω από 150 ταινίες με τον ίδιο να μένει γνωστός ως ο σκληρός του γαλλικού σινεμά, ενώ έκανε επιτυχία και με κωμικούς ρόλους.

Jean-Luc Godard's Bande à part, Pardon Mon Affaire, O Fio do Horizonte, είναι μόνο μερικές από τις ταινίες στις οποίες έπαιξε, με τον ίδιο να δέχεται και βραβεία για τους ορισμένους από αυτούς τους ρόλους.

Ο κόσμος της τέχνης τον αποχαιρέτησε με πολλούς ανθρώπους του πολιτισμού να ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες του και μηνύματα για την καλλιτεχνική του πορεία

 

 

Ανάμεσα σε αυτούς και ο δικός μας Νίκος Αλιάγας που ανήρτησε στην σελίδα του στο Instagram μια καθηλωτική ασπρόμαυρη φωτογραφία του σπουδαίου Γάλλου ηθοποιού

 

 

Σε αυτήν τον βλέπουμε να βρίσκεται μπροστά στον καθρέφτη, πιθανόν σε κάποιο καμαρίνι, ενώ στην λεζάντα της εικόνας ο Νίκος Αλιάγας έγραψε στα γαλλικά: «Ένας μεγάλος, ένας καλλιτέχνης, ένας άνθρωπος...».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ