Βρυξέλλες: Δείτε το βίντεο με την ιστορική εκκίνηση της αποστολής των εμβολίων στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τα φορτηγά - ψυγεία αναχωρούν φορτωμένα με εμβόλια και υπό υψηλή αστυνομική επιτήρηση

Βίντεο με την ιστορική εκκίνηση αποστολής των εμβολίων για τον κορωνοϊό αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της Κομισιόν στο Twitter. Η μεταφορά των εμβολίων στις 27 χώρες της ΕΕ ξεκίνησε ήδη, με την επιχείρηση να διεξάγεται υπό υψηλή αστυνομική επιτήρηση.

Στον λογαριασμό της Κομισιόν στο Twitter αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: “Αφού πακετάραμε προσεκτικά τις δόσεις των πρόσφατων ελεγμένων εμβολίων, μοιράζονται πλέον στις 27 χώρες της ΕΕ. Αυτά τα εμβόλια θα φτάσουν σύντομα στον προορισμό τους ώστε να χρησιμοποιηθούν στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου”.

Τα εμβόλια των Pfizer - BioNTech μεταφέρονται από την βελγική μονάδα παραγωγής στο Πουρς προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φορτηγά ψυγεία φορτωμένα με τις παρτίδες των εμβολίων ξεκινούν από το εργοστάσιο της Pfizer και αναχωρούν υπό αστυνομική συνοδεία προς κατευθύνσεις που δεν αποκαλύπτονται.

 

Τα μέσα ενημέρωσης κρατούνται σε απόσταση, ώστε η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων κατά της Covid-19 να γίνει με την μυστικότητα που επιβάλλουν λόγοι ασφαλείας, σύμφωνα και με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ.

Παράλληλα μήνυμα έστειλε και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, μέσα από ανάρτηση που έκανε στο Twitter. 

“Με συγκίνηση βλέπω τα πρώτα εμβόλια να φεύγουν ταυτόχρονα, για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε λίγες ημέρες θα εμβολιαστούν οι πρώτοι Ευρωπαίοι και τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα άμεσα. Μαζί θα ξεπεράσουμε την πανδημία”.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ