Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σπύρος Σούλης: Φτιάξτε την δική σας ζεστή γωνιά στο σαλόνι για τις κρύες μέρες του χειμώνα (φωτό)

Υπέροχες ιδέες!

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και σίγουρα οι ώρες που περνάτε στο σπίτι είναι περισσότερες από αυτές των καλοκαιρινών μηνών. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να δημιουργείτε γωνιές διαβάσματος, χαλάρωσης ή έστω και διακοσμητικές. Ειδικά τον χειμώνα θα γίνουν τα αγαπημένα σας σημεία. Ακόμα και αν δεν έχετε πολύ χώρο, με την κατάλληλη προσέγγιση σίγουρα θα βρείτε μια μικρή γωνιά για να την μετατρέψετε στο αγαπημένο σας σημείο.

Βάλτε μια βιβλιοθήκη ή μια ραφιέρα σε έναν τοίχο Η βιβλιοθήκη είναι ένα σούπερ διακοσμητικό στοιχείο που ανεβάζει το επίπεδο του σπιτιού σας ξεπερνώντας τα τετριμμένα ότι είναι μόνο για το χώρο του γραφείου ή του σαλονιού. Μια βιβλιοθήκη χωρίς πλάτη βοηθάει το χώρο να μην κλείσει από τον όγκο του επίπλου, όσο μεγάλο και αν είναι αυτό, δημιουργώντας μια αίσθηση διαφάνειας. Προσέξτε να μην την παραγεμίσετε με βιβλία. Τα βιβλία όσο ωραία και αν είναι δεν αρκούν για να δώσουν στιλ στο δωμάτιο που βρίσκονται.

Μια βιβλιοθήκη χωρίς πλάτη βοηθάει το χώρο να μην κλείσει από τον όγκο του επίπλου

Κρατήστε τους τοίχους αυτού του χώρου λευκούς Η διακόσμηση της βιβλιοθήκης θέλουμε να παραμείνει το επίκεντρο σε αυτή τη γωνιά. Οι λευκοί τοίχοι λερώνονται εύκολα γι'αυτό πρέπει να τους διατηρείτε καθαρούς. Οι λόγοι  που λερώνονται και θέλουν βάψιμο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είναι δύο. Ο ένας είναι ότι οι τοίχοι σκονίζονται όπως και τα έπιπλα του σπιτιού. Εσείς μπορεί να μην το βλέπετε αλλά οι τοίχοι έχουν ανάγλυφη επιφάνεια.

Πάνω εκεί πάει και κάθεται η σκόνη και με τον καιρό γίνεται μόνιμη βρωμιά. Μια φορά το εξάμηνο περάστε τους τοίχους σας με πανάκια που συγκεντρώνουν τη σκόνη. Χρησιμοποιήστε σύστημα με κοντάρι για να φτάσετε μέχρι το πιο ψηλό σημείο. Και τέλος, μην αφήνετε μικρολεκέδες να συγκεντρώνονται κατά καιρούς. Εάν παρατηρήσετε κάποιο λεκέ καθαρίστε τον τοπικά με την πρώτη ευκαιρία. Στο εμπόριο θα βρείτε και σφουγγάρια ειδικά για καθάρισμα των λεκέδων στους τοίχους.

Οι λευκοί τοίχοι λερώνονται εύκολα γι αυτό πρέπει να τους διατηρείτε καθαρούς.

Συγκεντρώστε όλα τα διακοσμητικά αντικείμενα που υπάρχουν σκόρπια στον χώρο Μαζί και τα βιβλία σας. Διαχωρίστε τα ανά μέγεθος και χρώμα. Κάποια βιβλία θα μπουν οριζόντια και κάποια κάθετα για να μην είναι πληκτικό το αποτέλεσμα. Τα μεγάλα σε μέγεθος βιβλία φαίνονται πιο ωραία οριζόντια. Ξεκινήστε τοποθετώντας τα μεγάλα διακοσμητικά και συνεχίστε με τα μικρότερα. Μετακινήστε τα ανάλογα μέχρι να νιώθετε ότι υπάρχει ισορροπία στα μεγέθη και στους όγκους των αντικειμένων. Παίξτε ακόμη και με το βάθος τοποθετώντας κάποια πιο μπροστά και κάποια πιο πίσω. Προσπαθήστε να μην γεμίσετε τα ράφια με κορνίζες γιατί είναι κάτι που το κάνανε παλιά και δεν έχει ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα. Μοιράστε 1-2 ανάμεσα στα ράφια.

Μετακινήστε τα αντικείμενα ανάλογα μέχρι να νιώθετε ότι υπάρχει ισορροπία στα μεγέθη και στους όγκους των αντικειμένων.

Εκμεταλλευτείτε τον φωτισμό Ένα φωτιστικό δαπέδου με ζεστό κίτρινο φωτισμό, ακόμα κι αν δεν έχετε χώρο για πολυθρόνα, θα δημιουργήσει αμέσως ατμόσφαιρα στη νέα σας γωνιά και θα την οριοθετήσει. Εάν σας περισσεύει λίγος χώρος προσθέστε μια πολυθρόνα κάτω από το φωτιστικό. Ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο για διάβασμα, πάντα θα σας δημιουργεί την αίσθηση της χαλάρωσης στον χώρο. Μην τοποθετήσετε κεντρικό φωτισμό σε εκείνο το σημείο. Θα χαθεί η άποψη της γωνιάς που δημιουργήσατε, όπως αναφέρει το spirossoulis.com.

Ένα φωτιστικό δαπέδου με ζεστό κίτρινο φωτισμό,θα δημιουργήσει αμέσως ατμόσφαιρα στη νέα σας γωνιά.

Δείτε παρακάτω μερικές όμορφες, ζεστές γωνιές που μπορείτε να δημιουργήσετε από το τίποτα.

Μια λευκή πολυθρόνα, ένα ίδιου χρώματος υποπόδιο-σκαμπό, ένα επιδαπέδιο φωτιστκό και ένα τραπεζάκι για να ακουμπάτε τα απαραίτητα είναι, ό,τι χρειάζεστε.

Εδώ ο χώρος αποκτάει μια έξτρα ζεστασιά με το όμορφο, χρωματιστό χαλάκι που είναι απλωμένο κάτω από την πολυθρόνα.

Μια πιο μεγάλη πολυθρόνα που σας δίνει την δυνατότητα σχεδόν να ξαπλώσετε πάνω της είναι υπέροχη ιδίως αν έχετε λίγο παραπάνω χώρο.

Το λευκό γούνινο χαλάκι κάτω από την μίνιμαλ καρέκλα-πολυθρόνα ζεσταίνει πολύ τον χώρο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ