Σπύρος Σούλης: 7 tips για να διακοσμήσετε ένα λευκό δωμάτιο (φωτό)

Το λευκό είναι ένα υπέροχο φωτεινό χρώμα, όμως μπορεί να φαίνεται βαρετό χωρίς την κατάλληλη διακόσμηση... 

Το λευκό ήταν, είναι και θα είναι μια καλή επιλογή όσον αφορά στα χρώματα των δωματίων. Είναι κλασσικό και ταυτόχρονα μοντέρνο, διατηρεί τους χώρους ουδέτερους, κάνει τους μικρούς χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι, τους σκοτεινούς να είναι φωτεινότεροι και δίνει σε όλα τα δωμάτια μια αέρινη και ανοιχτή αίσθηση.

Ωστόσο, παρά τα πλεονεκτήματά του, το λευκό μπορεί να φαίνεται βαρετό χωρίς την κατάλληλη διακόσμηση. Δείτε, λοιπόν, 7 tips που θα σας βοηθήσουν να το διακοσμήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαλέξτε τα κατάλληλα έπιπλα Το πρώτο βήμα είναι να διαλέξετε τα σωστά έπιπλα για να αναδείξετε τους λευκούς τοίχους. Μια καλή ιδέα αν πρόκειται να διακοσμήσετε το καθιστικό σας είναι να προτιμήσετε υφάσματα που δεν είναι λευκά και να τα συνδυάσετε με θερμά ρουστίκ ξύλινα έπιπλα. Γενικά επιδιώξτε να δημιουργήσετε μερικές αντιθέσεις στον χώρο.

Το πρώτο βήμα είναι να διαλέξετε τα σωστά έπιπλα για να αναδείξετε τους λευκούς τοίχους.

Προσθέστε λίγο χρώμα Λίγο χρώμα μπορεί να συμπληρώσει την διακόσμηση του χώρου και να  δημιουργήσει οπτικό ενδιαφέρον. Μερικές καρέκλες, όπως αυτές της φωτογραφίας, μερικά μαξιλάρια ή ακόμα και ένα χρωματιστό φωτιστικό, θα σπάσουν τη μονοτονία και θα δημιουργήσουν ένα πολύ όμορφο περιβάλλον.

Λίγο χρώμα μπορεί να συμπληρώσει την διακόσμηση του χώρου και να δημιουργήσει οπτικό ενδιαφέρον.

Διαλέξτε το κατάλληλο λευκό Μπορεί να σκέφτεστε το λευκό ως ένα και μοναδικό χρώμα που μπορείτε να βρείτε… με το κιλό, όμως η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πάρα πολλές αποχρώσεις του λευκού. Οι χώροι που έχουν πολύ φυσικό φως θα δώσουν έναν θερμό τόνο, γι αυτό και η επιλογή μιας ψυχρής λευκής απόχρωσης με λίγο μπλε ή γκρι μπορεί να εξισορροπήσει τα πράγματα. Αντίθετα, για ένα μικρό δωμάτιο με τεχνητό φως, προτιμήστε μια θερμή απόχρωση με βάση το μπεζ ή το κρεμ.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πάρα πολλές αποχρώσεις του λευκού.

Ενσωματώστε υφές Τα μονόχρωμα δωμάτια, ιδιαίτερα τα λευκά, μπορεί να φαίνονται μονότονα αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά. Σπάστε το λευκό του δωματίου σας με μερικές υφές. Το τούβλο, το ξύλο, το άνετο χαλί ή μια πολυθρόνα με ενδιαφέρον ύφασμα θα δώσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στον χώρο σας. Μια εύκολη λύση είναι να προσθέσετε μερικά μαξιλάρια με ενδιαφέρουσα υφή που θα τραβήξουν τα βλέμματα.

Σπάστε το λευκό του δωματίου σας με μερικές υφές.

Αναδείξτε τα έργα τέχνης Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αναδειχθεί ένα έργο τέχνης, είναι να δημιουργήσετε ένα λευκό καμβά γύρο του – και τι πιο κατάλληλο από το λευκό χρώμα. Στο υπνοδωμάτιο της φωτογραφίας, ο μεγάλος πίνακας γίνεται το κεντρικό σημείο του χώρου, διαμορφώνοντας ένα πολύ ενδιαφέρον οπτικό στοιχείο.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αναδειχθεί ένα έργο τέχνης, είναι να δημιουργήσετε ένα λευκό καμβά γύρο του.

Προσθέστε φυτά Το πράσινο έχει ενσωματωθεί σχεδόν σε όλες τις σύγχρονες τάσεις – εσείς μπορείτε να το ενσωματώσετε στον χώρο σας με φυσικό τρόπο! Γεμίζοντας το λευκό σας δωμάτιο με πράσινα φυτά δίνετε μια πινελιά χρώματος και ταυτόχρονα προσδίδετε στον χώρο μια αίσθηση φρεσκάδας, όπως αναφέρει το spirossoulis.com.

Μπορείτε να ενσωματώσετε το πράσινο στον χώρο σας με φυσικό τρόπο.

Πείτε ναι στα μοτίβα Αν αποφασίσετε να βάψετε έναν χώρο λευκό, μπορείτε να διαλέξετε ένα στοιχείο του χώρου και να βάλετε ένα μοτίβο. Θα δώσει μεγάλο ενδιαφέρον και θα αναδειχθεί χωρίς να αποσπάται από άλλα χρώματα ή σχέδια στον χώρο. Τέτοια στοιχεία είναι το πάτωμα, ο τοίχος της κουζίνας, μερικά ράφια ή ακόμα και ένα διακριτικό χαλί!

Διαλέξτε ένα στοιχείο του χώρου και να βάλετε ένα μοτίβο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ