"Έφυγε" πλήρης ημερών ο κορυφαίος σχεδιαστής μόδας Pierre Cardin- H Γαλλία αποχαιρετά έναν μεγάλο άνδρα του πολιτισμού της (φωτό)

Θλίψη για τον μεγάλο σχεδιαστή μόδας... 

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 98 ετών άφησε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας, Pierre Cardin, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

 

 

Η οικογένειά του ανακοίνωσε την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του στο Γαλλικό πρακτορείο, κάνοντας γνωστό πως πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης Neuilly, που βρίσκεται κοντά στο Παρίσι. 

 

 

Ο Cardin υπήρξε ένας από τους κορυφαίους - αν όχι ο κορυφαίος - Γάλλους σχεδιαστές μόδας, ενώ έγινε γνωστός για το avant-garde στυλ του και την αγάπη του στη γεωμετρία και τα έντονα μοτίβα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by exibart (@exibart)

 

Ένας πραγματικός οραματιστής και ένας μεγάλος άνδρας του πολιτισμού για την Γαλλία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefanos (@zaousis)

Γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου του 1922 στο χωριό San Biagio di Callalta της Ιταλίας, κοντά στην πόλη Treviso, όμως σε ηλικία μόλις 2 ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στη Γαλλία - αν και οι γονείς του ήταν πλούσιοι γαιοκτήμονες, για να γλιτώσουν από τον φασισμό εγκατέλειψαν τη χώρα τους.

Η αγάπη του νεαρού Pierre για τα ρούχα και την ραπτική ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Μόλις στα 14 του χρόνια, ξεκίνησε να εργάζεται ως μαθητευόμενος ράφτης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DM_Stil (@dm_stil)

Το 1939, στα 17 του, έφυγε από το σπίτι για να εργαστεί για έναν ράφτη στην πόλη Vichy, όπου ξεκίνησε να δημιουργεί γυναικεία ρούχα, ενώ κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, εργάστηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Ο Cardin μετακόμισε στο Παρίσι το 1945. Σπούδασε αρχιτεκτονική και συνεργάστηκε με τον οίκο μόδας Paquin - ενώ το 1950 άνοιξε τον δικό του οίκο ξεκινώντας την μεγάλη πορεία του στην υψηλή ραπτική.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefanos (@zaousis)

Η Γαλλική Ακαδημία Τεχνών, με ανάρτησή της στο twitter, επιβεβαιώσε την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του. 

 

 

Adieu monsieur!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ