5 εγκλήματα που έγιναν μέρες Χριστουγέννων: Ο τραγικός θάνατος της Ρεμπέκα στη Φινλανδία, ο λοχίας που σκότωσε 16 (φωτό- βίντεο)

Ιστορίες που κόβουν την ανάσα... 

Μπορεί οι ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να είναι για τους περισσότερους συνυφασμένες με όμορφες, οικογενειακές στιγμές, όμως φαίνεται πως σε κάποιους βγάζουν τα πιο άγρια και σκληρά ένστικτά τους.

Παρακάτω θα δούμε τα 5 πιο γνωστά και φρικιαστικά εγκλήματα που έγιναν σε ημέρες γιορτών.

1987: Η πιο στυγερή δολοφονία τις ημέρες των γιορτών - Ο λοχίας που σκότωσε 16 ανθρώπους

Ο Αμερικανός λοχίας Ronald Gene Simmons έχει μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που σκότωσε 16 άτομα μέσα σε μία εβδομάδα, τα Χριστούγεννα του 1987 στο Αρκάνσας.

 

 

Ο, συνταξιούχος στρατιωτικός, Simmons δολοφόνησε 14 μέλη της οικογένειάς του, έναν πρώην συνάδελφό του και έναν άγνωστο, ενώ τραυμάτισε άλλους 4.

Καταδικάστηκε 16 φορές σε θάνατο και τελικά εκτελέστηκε στις 25 Ιουνίου 1990.

Το 1981, ο Simmons είχε κατηγορηθεί για την σεξουαλική κακοποίηση της 17χρονης κόρης του, με την οποία, μάλιστα, φέρεται να είχε αποκτήσει και παιδί. 

 

 

7 χρόνια αργότερα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο συνταξιούχος στρατιωτικός αποφάσισε να δολοφονήσει ολόκληρη την οικογένειά του. 

Το πρωί της 22ης Δεκεμβρίου, σκότωσε πρώτη φορά τη σύζυγό του, Ρεμπέκα και τον μεγαλύτερο γιο του Τζέιν πυροβολώντας τους με πιστόλι και στη συνέχεια στραγγάλισε την 3χρονη εγγονή του Μπάρμπαρα.

Πέταξε τα πτώματα σε μια τρύπα που είχε αναγκάσει τα παιδιά του να σκάψουν προηγουμένως. Στη συνέχεια, ο Simmons περίμενε να επιστρέψουν τα άλλα παιδιά του στο σπίτι και μετά την άφιξή τους, τους είπε ότι είχε δώρα για αυτούς, αλλά ήθελε να τους δώσει ένα κάθε φορά.

Τότε στραγγάλισε την κόρη του, τη 17χρονη Λορέτα και μετά τα άλλα 3 παιδιά του, Έντι, Μαριάν και Μπέκι.

4 μέρες αργότερα, στις 26 Δεκεμβρίου, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας έφτασαν για την Χριστουγεννιάτικη επίσκεψή τους.

Ο πρώτος που σκότωσε ο Simmons ήταν ο γιος του, Billy και η σύζυγός του Renata, ενώ στη συνέχεια επνίξε τον 20χρονο γιο τους, Τρα.

Ο Simmons πυροβόλησε και σκότωσε την μεγαλύτερη κόρη του, Σίλα, την οποία είχε κακοποιήσει σεξουαλικά στο παρελθόν, και τον σύζυγό της, Ντένις Μακ Ντάλιτ.

Στη συνέχεια, στραγγάλισε το παιδί που είχε αποκτήσει με την Σίλα, την επτάχρονη Sylvia Gail, και τελικά τον εγγονό του 21 μηνών Michael.

Ο Simmons τοποθέτησε τα σώματα ολόκληρης της οικογένειάς του, σε τακτοποιημένες σειρές στο σαλόνι.

Όλα τα πτώματα ήταν καλυμμένα με παλτά, εκτός από τη Σίλα, η οποία καλύφθηκε από το καλύτερο τραπεζομάντιλο της Rebecca Simmons.

Μετά τις δολοφονίες, ο Simmons πήγε για ένα ποτό σε ένα τοπικό μπαρ, στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι και πέρασε το υπόλοιπο βράδυ και την επόμενη μέρα πίνοντας μπύρα και παρακολουθώντας τηλεόραση, δίπλα στα πτώματα της οικογένειάς του. 

Ο Simmons σκότωσε, επίσης, το πρωί της 28ης Δεκεμβρίου 1987 τον υπάλληλο ενός δικηγορικού γραφείου καθώς και μια νεαρή γυναίκα, την Kathy Kendrick - η οποία τον είχε απορρίψει ερωτικά. 

2007: Οι φόνοι του Carnation 

Το έγκλημα που έχει γίνει γνωστό ως "Carnation murders" ("Οι φόνοι του Carnation") τελέστηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2007, κοντά στο Carnation της Ουάσιγκτον, μια μικρή αγροτική πόλη ανατολικά του Σιάτλ.

Η Michele Anderson και ο σύντροφός της, Joseph Thomas McEnroe, σκότωσαν έξι άτομα, μέσα στο πατρικό σπίτι της Michele - από 3 γενιές, μάλιστα, της οικογένειάς της.

Θύματα ήταν η μητέρα της Michele, η 61χρονη Judy Anderson, ο πατέρας της, Wayne Scott, 60 ετών, ο 32χρονος αδελφός της Scott και η σύζυγός του, Erica, καθώς και τα δύο παιδιά τους και ανίψια της δολοφόνου, η 5χρονη Olivia και ο 3χρονος Nathan.

 

 

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το "σατανικό ζεύγος" έφτασε οπλισμένο στο σπίτι των Anderson και ενώ ο Joseph είχε αποσπάσει την προσοχή της Judy, η Michele προσπάθησε να σκοτώσει τον Wayne Scott, όμως το όπλο μπλόκαρε, με αποτέλεσμα τελικά να τον σκοτώσει ο Joseph. 

Στη συνέχεια σκότωσαν και τη Judy και έσυραν τα πτώματα έξω από το σπίτι το οποίο καθάρισαν προσεκτικά, περιμένοντας τον μεγαλύτερο αδελφό της Michele με την οικογένειά του.

Μόλις έφτασε η οικογένεια, η Michele Anderson πυροβόλησε πολλές φορές τον αδερφό της, σκοτώνοντας τον.

 

 

Μετά από εκείνον σειρά είχε η σύζυγός του, Erica, η οποία αν και τραυματισμένη προσπάθησε να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία, αλλά δεν κατάφερε να τους ειδοποιήσει για το μακελείο, καθώς η σύνδεση κράτησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν πέσει η γραμμή. 

Στη συνέχεια, οι δράστες πυροβόλησαν τα δύο μικρά ανίψια της Michele, τόσο επειδή δεν ήθελαν μάρτυρες, όσο και επειδή, όπως είπε η κατηγορούμενη, «θα σημαδεύονταν για ζωή έχοντας δει τους γονείς τους να σκοτώνονται». 

Αν και η Αστυνομία πήγε στο σπίτι μετά το τηλεφώνημα, η πόρτα ήταν κλειδωμένη, οπότε αποφάσισε να μην ερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση.

 

 

Τελικά, τα πτώματα ανακαλύφθηκαν δύο ημέρες αργότερα, στις 26 Δεκεμβρίου, όταν η καλύτερη φίλη και συνάδελφος της Judy, Linda Thiele, πήγε στο σπίτι για να δει γιατί απουσίαζε από τη δουλειά. 

Οι δράστες παραδέχθηκαν τα στυγερά εγκλήματά τους, ενώ το κίνητρο, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, ήταν οικονομικό. 

Η Anderson ισχυρίστηκε πως ο αδελφός της της χρωστούσε χρήματα και πως τόσο οι γονείς, όσο και ο αδελφός της την κακομεταχειρίζονταν. 

Και οι δύο καταδικάστηκαν σε ισόβεια κάθειρξη και εκτίουν τις ποινές τους. 

 

2010: Η δολοφονία του 12χρονου Jonathan από μία γνωστή της οικογένειας- Τον βασάνισε & τον έκαψε

O 12χρονος Jonathan Foster από το Τέξας εξαφανίστηκε την Παραμονή των Χριστουγέννων του 2010, με τους γονείς και τα αγαπημένα του πρόσωπα να τον αναζητούν εναγωνίως.

Δυστυχώς, τα νέα ήταν δυσάρεστα για τον άτυχο μαθητή της 5ης δημοτικού, ο οποίος βρέθηκε τελικά νεκρός, λίγες ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά, ενώ το άψυχο σώμα του ήταν καμμένο σε σημείο που δεν μπορούσε καν να γίνει αναγνώριση. 

 

 

Το περίεργο ήταν πως κανείς δεν γνώριζε τη γυναίκα που η Αστυνομία συνέλαβε για τον φόνο του νεαρού- η οποία τελικά καταδικάστηκε και για το έγκλημα αυτό σε ισόβια κάθειρξη - τη Mona Nelson.

Η ίδια ποτέ δεν παραδέχθηκε την πράξη της και δήλωνε αθώα μέχρι την τελευταία στιγμή, ωστόσο, οι αρχές είναι πεπεισμένες πως εκείνη δολοφόνησε το αγόρι.

 

 

Μάλιστα, ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας έδειξε τη Nelson να πετά το άψυχο σώμα του 12χρονου, λίγες ώρες μετά την εξαφάνισή του.

Τελικά αποδείχθηκε πως η Nelson ήταν γνωστή της οικογένειας και κυρίως του πατριού του Jonathan, ενώ φέρεται να είναι εκείνη που σήκωσε το κινητό του παιδιού όταν του τηλεφώνησε η μητέρα του, λίγο μετά την εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η Nelson βασάνισε το αγόρι και τον έκαψε μέχρι θανάτου... 

Κανείς μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει τι την οδήγησε στη δολοφονία του άτυχου αγοριού.

2012: Όταν ο "Άη Βασίλης" γίνεται δολοφόνος

Ο 61χρονος δικηγόρος, Gabriel Cadis, επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Ένωσης της Γιάφα στο Ισραήλ, δολοφονήθηκε έξω από το ναό του Αγίου Γεωργίου, κατά τη διάρκεια παρέλασης για τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Δράστης, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ήταν ένας άνδρας ντυμένος με στολή Άη Βασίλη!

Έξι άτομα συνελήφθησαν για τη δολοφονία του άτυχου δικηγόρου, ενώ ανάμεσα στους υπόπτους βρίσκεται και ένας άνδρας που διεκδίκησε την προεδρία της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας και έχασε από τον Cadis. 

Η δολοφονία του, πάντως, παραμένει μέχρι και σήμερα ανεξιχνίαστη. 

 

 

2016: Η Rebecca χάνει τη ζωή της με τραγικό τρόπο στην Φινλανδία- Βρέθηκε μαχαιρωμένη 40 φορές

Ήταν Δεκέμβριος του 2016 όταν η 26χρονη Rebecca Johnson από τη Σκωτία, επισκέφθηκε τη Φινλανδία και σίγουρα δεν περίμενε όσα της επεφύλασσε η μοίρα.

Η νεαρή κοπέλα εργαζόταν σε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο που διοργάνωνε χριστουγεννιάτικες εκδρομές στη Λαπωνία και έτσι βρέθηκε στο ειδυλλιακό χριστουγεννιάτικο θέρετρο.

 

 

Η άτυχη Rebecca βρέθηκε μαχαιρωμένη 40 φορές, ενώ έφερε και αμυντικά τραύματα, που δήλωναν ότι είχε προσπαθήσει να ξεφύγει από τον δολοφόνο της. 

Ο σύντροφος της κοπέλας, πρώην στρατιωτικός, Karel Frybl, θεωρήθηκε αμέσως βασικός ύποπτος για την δολοφονία της.

 

 

Εγκατέλειψε τη σκηνή του εγκλήματος και χάθηκε στο δάσος, όπου τελικά τον συνέλαβε η Αστυνομία.

Ο δράστης παραδέχθηκε τελικά την πράξη του και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο της άτυχης 26χρονης. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ