Στέλιος Πέτσας: Στις 11 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία ανοιχτά - Τα σκληρά μέτρα που ισχύουν μέχρι τότε (βίντεο)

 Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο

Τα σχολεία στην Ελλάδα θα ανοίξουν στις 11 Ιανουρίου σύμφωνα και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Την ίδια ώρα πιο αυστηρά μέτρα είναι σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Κυριακής (3/1).

Ειδικότερα ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία της χώρας θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους στις 11 Ιανουαρίου, ενώ ανέφερε επίσης ότι η απόφαση να υπάρξουν πιο αυστηρά μέτρα διευκολύνει τους ειδικούς στη μάχη τους κατά του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα υπενθυμίζεται ότι από σήμερα (3/2) ισχύουν πιο αυστηρά μέτρα στην χώρα. Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, ενώ μετά τις 11 Ιανουαρίου θα επιτρέπεται ξανά η παρουσία πιστών για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

 

 

 

Την ίδια ώρα παύει να ισχύει η αποστολή μηνύματος 6 για συνάθροιση σε σπίτι που είχε τεθεί σε εφαρμογή εν μέσω των εορτών. Κλειστά θα είναι επίσης και τα βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και σαλόνια περιποίησης νυχιών, ενώ σταματά και το click away.

 

 

 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, οι επιχειρήσεις, που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή έως τις 11 του μηνός, δεν θα καταβάλουν το ενοίκιο για τον Ιανουάριο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ