Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει: Αρνάκι φρικασέ στη χύτρα ταχύτητας - Έτοιμο μέσα σε μόλις 40 λεπτά (βίντεο)

Εσείς τι θα μαγειρέψετε σήμερα;

Συστατικά

1 1/2 κιλά αρνί, μπούτι, σε μερίδες
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. κρασί λευκό
1 κ.γ. κύμινο
1 κύβο κότας
500 γρ. νερό
1 κλ. δεντρολίβανο
250 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
500 γρ. μαρούλι
1/2 ματσάκι άνηθο

Για το αυγολέμονο

ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
3 κρόκους
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. ζωμό, από το αρνί

Για το σερβίρισμα

1/4 ματσάκι άνηθο
πιπέρι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι, σε φέτες

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε στο αρνί αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.
Βάζουμε το αρνάκι στη χύτρα και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε το κύμινο, τον κύβο, το νερό, το δεντρολίβανο και κλείνουμε το καπάκι.
Γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και ανοίγουμε το καπάκι.
Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια, το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα βάζουμε στη χύτρα.
Κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Για το αυγολέμονο

Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι.
Με μία κουτάλα της σούπας βάζουμε αργά τον ζωμό από την χύτρα στο μπολ με τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός.
Μεταφέρουμε όλο το μείγμα ξανά στη χύτρα ανακατεύοντας ελαφρά και σερβίρουμε με άνηθο, πιπέρι, ελαιόλαδο και φέτες από λεμόνι.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ