Αυτά είναι τα 11 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη 2021 - Αναβάθμιση Βορίδη & Σκρέκα, αλλαγή για Χατζηδάκη

Αυτοί είναι οι 11 βουλευτές που μπήκαν στην κυβέρνηση... 

Αρκετές είναι οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε όσον αφορά στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, από υπουργικά πόστα αποχωρούν οι Τάκης Θεοδωρικάκος (Εσωτερικών) και Γιάννης Βρούτσης (Εργασίας). Την ίδια στιγμή, μετακινούνται οι Μάκης Βορίδης (από Αγροτικής Ανάπτυξης σε Εσωτερικών) και Κωστής Χατζηδάκης (από Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε Εργασίας), ενώ αναβαθμίζεται ο Κώστας Σκρέκας (από υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας). Κυβερνητικός εκπρόσωπος - ο οποίος προχώρησε και στην ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος - και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναλαμβάνει ο Χρήστος Ταραντίλης.

Αυτές είναι οι 10 γυναίκες της νέας Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη- 7 παλιές, 2 νέες, 1 αναβάθμιση από τους συνολικά 59 (φωτό)

 

Επίσης, μετακινείται η Σοφία Ζαχαράκη (από υφυπουργός Παιδείας σε υφυπουργός Τουρισμού) και ο έως σήμερα υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναβαθμίζεται στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών.

Ποιά είναι η νέα υφυπουργός στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέτα Μακρή

Ποια είναι η Μαρία Συρεγγέλα, η νέα υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για την οικογένεια

 

 

 

Δείτε επίσης: Γιώργος Κώτσηρας: Ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης - Ποιος είναι ο 36χρονος δικηγόρος; 

Γιώργος Αμυράς: Υπουργοποιήθηκε ο πρώην δημοσιογράφος & παρουσιαστής - 'Ελαβε την θέση του Υφυπουργού περιβάλλοντος

Ο έως σήμερα υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει με τη σειρά του υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Αναβαθμίζεται, επίσης, από υφυπουργό σε αναπληρωτή υπουργό Υγείας ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Το who is who του καθηγητή Άγγελου Συρίγου - Αυτός είναι ο νέος υφυπουργός για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης

Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης; - Ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας

Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός και οι υφυπουργοί Παιδείας, Ζέττα Μακρή και 'Αγγελος Συρίγος, Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα, Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, Εσωτερικών (με αρμοδιότητα Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Στύλιος, Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Οικονόμου, Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

Σπήλιος Διονυσίου Λιβανός

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Δόμνα Κυρζοπούλου και έχουν μαζί τρία παιδιά. Σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο ΄Αμχερστ της Μασαχουσέτης των Η.Π.Α. και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις Ευρωπαϊκές/Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Στις εκλογές του 2007 εκλέχθηκε Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας. Στις εκλογές του Ιουλίου 2019 επανεξελέγη Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Τη διετία 2009-2011 διετέλεσε Αναπληρωτής Γραμματέας και το 2013 Γραμματέας του Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας. Μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ, διετέλεσε Σύμβουλος του Προέδρου για θέματα Επιχειρηματικότητας.
Υπήρξε μέλος και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου (ΕΦΠΚ).

Σταύρος Καλαφάτης

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1965.  Παντρεμένος με τη Βίκυ Μωυσιάδου. Έχουν μία κόρη και ένα γιο.

• Δικηγόρος από το 1990.
• Κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2000 ως το Δεκέμβριο του 2002 εργάστηκε ως Διευθυντής- Υπεύθυνος Επικοινωνίας εφημερίδων Θεσσαλονίκης.
• Από τον Ιανουάριο 1995 μέχρι τον Απρίλιο 2000 διετέλεσε Σύμβουλος Οργάνωσης και Επικοινωνίας της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε πανελλήνια αθλητικά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες ως ομιλητής.
• Δίδαξε την επιστήμη του αθλητικού management σε ιδιωτικά ΙΕΚ.
Σπουδές:
• Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια το 1983.
• Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1988).
• Μεταπτυχιακές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στον Τομέα των Διεθνών Σχέσεων το 1991.
• Μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Maryland των Η.Π.Α στο Sports Management με ειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών το 1994.
Ξένες γλώσσες:

Αγγλικά

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

• Στις εθνικές εκλογές του 2000 έλαβε θέση επιλαχόντα με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και ορκίστηκε βουλευτής στις 13 Ιανουαρίου 2003.
• Επανεξελέγη βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία το 2004, το 2007, το 2009, το 2012 το 2015 και το 2019.
• Τον Ιούλιο του 2019, κατόπιν προτάσεως του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εξελέγη Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
• Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων από τον Ιούλιο 2019 ως σήμερα.
• Μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων από τον Ιούλιο 2019 ως σήμερα.

Γιώργος Στύλιος 

Γεννήθηκε στην Άρτα το 1971.Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων. 

Λέκτορας Εφαρμογών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Εργάσθηκε σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα στο ΤΕΙ Ηπείρου και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Διετέλεσε Προϊστάμενος του Τμήματος Εφαρμογών και Πληροφορικής στην Διοίκηση και στην Οικονομία στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. 

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) από το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (M.Sc) από το City University του Λονδίνου (M.Sc) και απόφοιτος του Φυσικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε.). Μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2014 διετέλεσε Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Βουλευτής Άρτας με τη Νέα Δημοκρατία από το 2012 μέχρι σήμερα. Υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, καθώς και της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών. Εκπρόσωπος της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (PA SEECP).

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Διετέλεσε Πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., Γραμματέας πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Κώστας Κατσαφάδος

Ο Κώστας Κατσαφάδος γεννήθηκε το 1979 στον Πειραιά. 

Από το Μάρτιο του 2006 έως το Σεπτέμβρη του 2007 εργάστηκε στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως ως επιστημονικός Συνεργάτης και Σύμβουλος του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως. Στη συνέχεια το Σεπτέμβρη του 2007 έως τον Οκτώβρη του 2009 εργάστηκε στην Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων του Υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας ως Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος του Ειδικού γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων. Και τέλος από το Μάρτιο του 2007 έως και σήμερα είναι Ιδιοκτήτης Λογιστικού Γραφείου στον Πειραιά.

 Αποφοίτησε από το τμήμα «Οικονομικής Επιστήμης» του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το 2006 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο «MBA - Tourism Management» του τμήματος «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πειραιά με Θέμα: «Οικονομία & Εθνικό Συμφέρον: Ανάλυση των Πολιτικών & Οικονομικών Σχέσεων Ελλάδος – Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας 1995-2008»

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη Βουλευτής Ά Πειραιώς και Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Γιάννης Οικονόμου 

Γεννήθηκε στην Λαμία το 1973. Παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά πατέρας ενός παιδιού του Δημήτρη.

Είναι Γεωπόνος , δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.

Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του Ιουλίου 2019, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Επικεφαλής της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.) 2013 έως το 2015.
Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή 2006 έως το 2009.
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.
Σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη 2017-2019.
Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας 2016-2017.
Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ 1998-2001.
Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 1995-1998.

Σοφία Βούλτεψη

Η νέα Υφυπουργός Μετανάστευσης, Αρμόδια για την ένταξη, Σοφία Βούλτεψη, γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι κόρη του δημοσιογράφου Γιάννη Βούλτεψη και παντρεμένη με τον Αθανάσιο Αγγελόπουλο, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο παιδιά, την Μαρία και τον Γιάννη. 

Εργάστηκε επί σειρά ετών ως Δημοσιογράφος, με ειδικότητα στη Διεθνή Πολιτική, την έρευνα και τις αναλύσεις

Σπούδασε στη Νομική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών), λαμβάνοντας υποτροφία του Κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών.

Μιλά Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά.

Είναι απόφοιτος (και υπότροφος) της Ιταλικής Σχολής Αθηνών, με ειδικότητα στην Ιταλική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

EUROKINISSI

Από τις θέσεις υφυπουργών αποχωρούν οι Βασίλης Διγαλάκης (Παιδείας), Δημήτρης Οικονόμου (Περιβάλλοντος), Μάνος Κόνσολας (Τουρισμού), Γρηγόρης Ζαριφόπουλος (Ψηφιακής Διακυβέρνησης), Θεόδωρος Καράογλου (Εσωτερικών, με αρμοδιότητα Μακεδονίας-Θράκης). Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ