Ματίνα Παγώνη: Η αύξηση των κρουσμάτων είναι των Χριστουγέννων - Από την Πρωτοχρονιά περιμένουμε ακόμα πιο πολλά

"Οι γιατροί βάζουμε σε προτεραιότητα το σύστημα υγείας."

Για τα κρούσματα του κροωνοϊού στην χώρα μας και για την πιθανότητα να έχουμε νέο σκληρό lockdown μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

"Δεν ξέρουμε τις επόμενες μέρες πόσα θα είναι τα κρούσματα. Η αύξηση που βλέπουμε τώρα είναι από τα κρούσματα των Χριστουγέννων. Της Πρωτοχρονιάς θα είναι περισσότερα" είπε χαρακτηριστικά η κ Παγώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η ίδια εξήγησε ακόμα ότι είναι δύσκολο να μειωθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων όταν πρέπει να παραμένουν στις ΜΕΘ για πάνω από 15 ημέρες.

"Οι γιατροί βάζουμε σε προτεραιότητα το σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι καλύτερη και πρέπει να το κρατήσουμε" πρόσθεσε ακόμα, ενώ ανφορικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας είπε ότι: "δεν είναι lockdown αυτό, ο κόσμος είναι έξω".

Η ίδια δεν απέκλεισε να έχουμε πιο σκληρό lockdown ενώ εξήγησε ότι σε πολλές περιοχές έχουμε αυξημένο ιικό φορτίο και πολύς κόσμος είναι ασυμπτωματικός.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων λέγοντας ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν τόσο εύκολα τον ιό, ωστόσο υπάρχει φόβος για τον συνωστισμό έξω από τις σχολικές μονάδες.

Η ίδια εκτίμησε ότι καλό είναι να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και αργότερα τα click away. Τόνισε δε ότι την Δευτέρα θα γίνει ξανά

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ