Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έχει το τέλειο πιάτο: Γλυκόξινο χοιρινό με μήλα στην κατσαρόλα

Μια πεντανόστιμη ιδέα!

Υλικά

2 κιλά χοιρινό κρέας, από μπούτι, κομμένο σε κομμάτια
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
1 κ.σ. μουστάρδα
¾ φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 σκόρδο, πολτοποιημένο
4-5 μέτρια μήλα, κομμένα κυδωνάτα
6 κ.σ. κρέμα μηλόξιδου με στέβια
1 φλ. κρασί λευκό, ξηρό
600 ml ζωμός βοδινού
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
1 κ.σ. μέλι
1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και τον dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλείφουμε με τη μουστάρδα, φροντίζοντας να πάει παντού.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος από όλες τις πλευρές να θωρακιστεί.

Μόλις το χοιρινό ροδοκοκκινίσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα μήλα, την κρέμα μηλόξιδου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα το κρέας και προσθέτουμε το ζωμό βοδινού.

Ρίχουμε τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους μπαχάρι, το μέλι και μαγειρεύουμε για 60 περίπου λεπτά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα ανακινώντας την κατσαρόλα.

Μοιράζουμε το κρέας με τα μήλα σε πιάτα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα και σερβίρουμε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ