Facebook & Twitter έκλεισαν τους λογαριασμούς του Τραμπ- Τα επίμαχα tweets του πρώην Προέδρου που ωθούσαν στην βία (φωτό)

Αποκλείστηκε από τα social media ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο... 

Η υφήλιος παρακολουθεί σοκαρισμένη από χθες το βράδυ τα γεγονότα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, που είχαν τραγικό απολογισμό τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ZEIT (@zeit)

Το facebook και το twitter μπλόκαραν προσωρινά τους λογαριασμούς του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μέσω μηνυμάτων, ώθησε τους οπαδούς του στη χρήση βίας και απευθύνονταν στους διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

Μάλιστα, σε μήνυμά του προς τους διαδηλωτές έγραψε "Σας αγαπώ" πριν τους συμβουλέψει να γυρίσουν στα σπίτια τους, ενώ, παράλληλα, ανήρτησε και ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με απάτη στις εκλογές. 

Έτσι, το twitter κατήργησε τρία από τα χθεσινά tweets του Τραμπ λόγω «σοβαρών παραβιάσεων της πολιτικής» του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που σχετίζονται με «την ακεραιότητα των πολιτών». 

To twitter, μάλιστα, τόνισε ότι ο λογαριασμός του προέδρου θα παραμείνει κλειδωμένος για πάντα εάν τα tweets δεν αφαιρεθούν.

«Μελλοντικές παραβιάσεις των κανόνων του Twitter ... θα οδηγήσουν σε μόνιμη αναστολή του λογαριασμού @realDonaldTrump» σημείωσε χαρακτηριστικά η εταιρεία. 

Παράλληλα, το Facebook μπλόκαρε τον Trump για 24 ώρες, ενώ και το YouTube κατήργησε το σχετικό βίντεο, όπως αναφέρει το BBC

Σε ανακοίνωσή του το facebook ανέφερε πως «καταργήσαμε τον λογαριασμό καθώς πιστεύουμε ότι συμβάλλει, αντί να μειώνει τον κίνδυνο, συνεχιζόμενης βίας». 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ