Οι 30 φωτογραφίες που στοιχειώνουν την Αμερική & συγκλονίζουν τον πλανήτη- Η εισβολή εξαγριωμένων οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο

Μια μαύρη σελίδα στην ιστορία των ΗΠΑ... 

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από χθες το βράδυ στη δημοσιότητα από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, μετά την εισβολή των εξαγριωμένων οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ

 

Εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο ιστορικό κτίριο της Ουάσιννγκτον και έσπασαν, λεηλάτησαν, κατέστρεψαν σε μια πρωτοφανή έκρηξη βίας. 

Με στόχο να εμποδίσουν την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν, οι οπαδοί του Τραμπ έσπασαν τα προστατευτικά και με μανία εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

 

 

 

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media και συγκλονίζουν την υφήλιο παρουσιάζουν μία "μαύρη σελίδα" για τις ΗΠΑ και την δημοκρατία. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ZEIT (@zeit)

Ο τραγικός απολογισμός αυτών των απίστευτων γεγονότων είναι 4 θύματα - μία γυναίκα που πυροβολήθηκε από τους Αστυνομικούς, καθώς και άλλοι τρεις άνθρωποι- μία γυναίκα και δύο άνδρες- που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. 

 

 

 

 

Οι εξαγριωμένοι οπαδοί του απερχόμενου προέδρου, με περίεργες αμφιέσεις - όπως ο άνδρας που ντύθηκε Βίκινγκ- βαμμένοι στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας και κρατώντας σημαίες και πανό που έγραφαν πως «ο Τραμπ νίκησε», τα έκαναν "γυαλιά καρφιά" στο Καπιτώλιο. 

 

Όπως δήλωσε η δήμαρχος της Ουάσινγκτον, Μιούριελ Μπόουζερ, οι ταραξίες «προσπάθησαν να διακόψουν τις διαδικασίες του Κογκρέσου σχετικά με την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων».

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by El HuffPost (@elhuffpost)

Κάτι που, φυσικά, δεν κατάφεραν, με αποτέλεσμα η νίκη του Τζο Μπάιντεν να επικυρώνεται από το Κογκρέσο, εν μέσω αιματηρών αναταραχών που θα θυμούνται για πάντα οι ΗΠΑ και ολόκληρος ο κόσμος. 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by laSexta (@lasexta)

Η Ουάσινγκτον έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρόκειται να παραμείνει σε αυτό το καθεστώς μέχρι και την επομένη της ορκωμοσίας του νέου προέδρου Μπάιντεν. 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VICE News (@vicenews)

 

Οι οπαδοί του Τραμπ να σκαρφαλώνουν στους τοίχους του Καπιτωλίου, να καταστρέφουν και να γελοιοποιούν την Αμερικανική Δημοκρατία δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο... 

 

 

 

 

Όπως έσπευσαν πολλοί να σχολιάσουν η 6η Ιανουαρίου 2021 είναι μια ημέρα που θα γραφτεί με μελανά χρώματα στις σελίδες της Αμερικανικής ιστορίας... 

 

 

 

Οι φωτογραφίες αυτές, άλλωστε, θα στοιχειώνουν για πάντα ολόκληρο τον κόσμο και περισσότερο τους Αμερικανούς... 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NOIZZ.pl (@noizzpl)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by wagdyyhya (@wagdyyhya)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NZZ (@nzz)

 

 

 

 

 

Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, να είναι οι τελευταίες θλιβερές εικόνες αυτού του είδους... 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ