Επιδόματα 534 & 400 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι που βρίσκονται σε αναστολή- Τι θα συμβεί με τους 7 κλάδους αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (βίντεο)

Όλες οι ημερομηνίες για τις πληρωμές... 

Μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και πιθανότητα την Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας κατά τον μήνα Νοέμβριο.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται η διαδικασία να ξεκινήσει και από σήμερα το απόγευμα, όπως αναφέρει το Έθνος.

 

 

 

Η πληρωμή των επιδομάτων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιανουαρίου, ενώ η αποζημίωση κάθε εργαζόμενου εξαρτάται από τις ημέρες της αναστολής.

Για κάθε ημέρα αναστολής, ο μισθωτός αποζημιώνεται από το κράτος με 17,8 ευρώ. 

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε χθες πως δίνεται νέα ευκαιρία για δηλώσεις αναστολών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου μόνο για εργαζόμενους, για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση καθώς και ορθών επαναλήψεων μόνο για αύξηση των διαστημάτων αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Επίσης, το επόμενο διάστημα αναμένεται να καταβληθεί σε 7 κλάδους αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων επίδομα 400 ευρώ, με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το επίδομα θα αφορά δικηγόρους, μηχανικούς, οδοντιάτρους, γεωτεχνικούς, οικονομολόγους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές.

 

 

 

Η απόφαση και η έναρξη υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα των 400 ευρώ, η χορήγηση του οποίου ψηφίστηκε τον Νοέμβριο και επρόκειτο να δοθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα. 

Το νέο χρονοδιάγραμμα προβλέπει τη συμπλήρωση αιτήσεων στα μέσα Ιανουαρίου -αναμένεται να διευκρινιστεί αν θα γίνει μέσω της ΕΡΓΑΝΗΣ ή πλατφόρμας του ΟΑΕΔ- και την καταβολή του επιδόματος στα τέλη του τρέχοντος μηνός. Το ποσό θα εκταμιευτεί από τα αποθεματικά του ειδικού λογαριασμού ανεργίας στον οποίο κατατίθεται μηνιαία εισφορά 10 ευρώ τόσο από τους αυτοαπασχολούμενους όσο και από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι αιτήσεις, κατά το ίδιο δημοσίευμα, θα είναι ανοιχτές σε όλους όσοι ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ως αυτοαπασχολούμενοι με την προϋπόθεση να είναι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ και όπως αναφέρει το άρθρο 66 του νόμου να έχουν ενταχθεί μεταξύ των μηνών Μαρτίου-Νοεμβρίου 2020 στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) του υπουργείου Οικονομικών, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ