Αχ τι έστειλε ο σεφ μας Γιάννης Τόμπας από την Αμερική: Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο με μέλι, κάστανα, κανέλλα, πάπρικα & μαυροδάφνη!



Υλικά

1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου20 περίπου κάστανα1 κούπα μαυροδάφνη4 φύλλα δάφνης1 κρεμμύδι κόκκινο1 κουταλιά μέλι3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι κανέλα1 κουταλάκι κύμινο2 κουταλάκια πάπρικα γλυκιάΤο χυμό απο 3 πορτοκάλια ΕλαιόλαδοΑλάτι,πιπέρι
Eκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο και αλατοπιπερόνουμε μέσα και έξω.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα  ζεσταίνουμε 4 κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα κάστανα τα φύλλα δάφνης και σοτάρουμε 8 έως 10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα,μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια \ το σκόρδο,το αλάτι το πιπέρι και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμα το σοτάρισμα.Προσθέτουμε την μαυροδάφνη το μέλι και μισό κουταλάκι απο το κύμινο την κανέλα και 1 κουταλακι απ την πάπρικα,αλάτι και μαγειρέυουμε για 5 λεπτά ακόμα το κατεβάζουμε απ την φωτιά.Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.Σε ένα μπόλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας μισό κουταλάκι κύμινο,κανέλα ένα κουταλάκι πάπρικα το χυμό απο τα τρία πορτοκάλια και 2 κουταλιές λάδι.

Πέρνουμε το κοτόπουλο το γεμίζουμε με την γέμιση μας και δένουμε τα πόδια μεταξύ τους για να κρατηθεί η γέμιση μέσα,το τοποθετούμε σε καλα λαδωμένο ταψί,διαχωρίζουμε προσεκτικά το δέρμα απο το κρέας στην περιοχή του στήθους και στα μπούτια και ανάμεσα ρίξτε απ το μίγμα που ετοιμάσαμε με τον χυμό πορτοκαλιών και και τα μπαχαρικά μας,με το υπόλοιπο μίγμα περιχύστε το κοτόπουλο.Τοποθέτουμε το κοτόπουλο με το στήθος προς τα κάτω το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά,μετά το γυρίζουμε με το στήθος πρός τα πάνω το περιχύνουμε με τα ζουμία απ το ταψί και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ακόμη!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ