Αυτές είναι οι κόκκινες περιοχές της Αθήνας με αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού: Από το Περιστέρι ως το Γαλάτσι, την Ηλιούπολη & τον Βύρωνα - Όλη η λίστα

Μέσα στις 10 μέρες των εορτών οι ενεργοί φορείς εξάπλασιάστηκαν!

Γαλάτσι, Βύρωνας, Περιστέρι και Ηλιούπολη είναι από τις περιοχές της Αθήνας που βρίκσονται στο "κόκκινο" αναφορικά με τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Συναγερμός χτυπά στην Αττική καθώς ένα τρίτο κύμα είναι προ των πυλών, τη στιγμή που τα στοιχεία δείχνουν ότι μέσα στις 10 μέρες των εορτών οι ενεργοί φορείς εξάπλασιάστηκαν! Την ίδια στιγμή οι επιστήμονες έχουν να αντιμετωπίσουν και την μετάλλαξη του ιού, αφού στη χώρα μας εντοπίστηκαν 10 κρούσματα μεταλλαγμένου στελέχους. Μάλιστα εκτιμάται ότι είναι 50% πιο μεταδοτικό.

 

Ο δείκτης θετικότητας μπορεί να μειώθηκε ωστόσο πολλές είναι οι περιοχές της Αττικής που βρίκσονται στο "κόκκινο". Την ίδια ώρα μέσα στις 10 ημέρες των γιορτών είδαμε να εξαπλασιάζονται οι ενεργεί φορείς του ιού.

721 ήταν τα νέα κρούσματα του ιού στην χώρα μας την Παρασκευή, ενώ ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 49. Με βάση και τα νέα δεδομένα η κυβέρνηση ανακοίνωσε παράταση του lockdown. 

 

Η ανησυχία εντείνεται τώρα για την Αττική που παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, έχοντας το τελευταίο 24ωρό 252 κρούσματα. 

Ειδικότερα σύμφωνα και με το Mega ο δήμος Βύρωνα, ο δήμος Δάφνης, το Γαλάτσι, ο Υμηττός, ο δήμος Ζωγράφου, ο δήμος Ηλιούπολης, οι δήμοι Κασαιριανής, Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας είναι οι περιοχές του νομού που βρίσκονται στο "κόκκινο".

Να σημειωθεί ότι με βάση τα λεγόμενα των ειδικών ο δείκτης θετικότητας πρέπει να μείνει κάτω του 4 για 4 με 5 ημέρες για να μπορέσει ο χάρτης να γίνει "πράσινος".

Αναλυτικά ο δείκτης θετικότητας τις πρώτες οκτώ ημέρες της νέας χρονιάς κυμαίνεται ως εξής:

01 Ιανουαρίου: 2,08

02 Ιανουαρίου: 5,40

03 Ιανουαρίου: 4,50

04 Ιανουαρίου: 5,10

05 Ιανουαρίου: 2,90

06 Ιανουαρίου: 2,69

07 Ιανουαρίου: 5,80

08 Ιανουαρίου: 1,97

"Μάθαμε καλά ότι αν δεν προσέξουμε πολύ, ιδιαίτερα οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, ο αόρατος αυτός εχθρός θα μεταδοθεί μέσω της οικογένειας μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες σε εκείνους που εμφανίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης" είπε μεταξύ άλλων κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον ιό η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε, από την παρακολούθηση των σκληρών δεκτών-νέες εισαγωγές, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών και των νοσηλευόμενων, παρατηρείται μια μικρή αλλά όχι σημαντική μείωση. Ανησυχεί όμως ιδιαίτερα η αύξηση του αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών στην Αττική, που υπολογίζεται στο 20 με 25% από τις 25 Δεκεμβρίου έως σήμερα. Μικρή αύξηση παρατηρείται και στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών σε ΜΕΘ της Αττικής και "δυστυχώς προβλέπεται μια περαιτέρω αύξηση που συνήθως έπεται 7 με 10 μέρες μετά την αύξηση των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες covid" πρόσθεσε ακόμα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ