Ζήσε το παρόν σου: Το άγχος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου

Σκέψου και πράξε σοφά

Οι ρυθμοί της ζωής μας μπορεί να είναι γρήγοροι, η ώρα περνάει, εσύ κάπου πρέπει να φτάσεις, έχει κίνηση, σου έχουν παρουσιαστεί πράγματα που μπορεί να μην ήθελες, κρυολόγησες, μάλωσες, κάπου πονάς, κάτι γυρεύεις και όλα αυτά δημιουργούν ένα συνονθύλευμα χαοτικών πραγμάτων μέσα στο κεφάλι σου.

Πιστεύεις άραγε πως είναι καλή αυτή η αντιμετώπιση προς τον εαυτό σου που τόσο αγαπάς;

Όσο και να αγχώνεσαι δεν θα αλλάξει τίποτα απολύτως, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να μαυρίζεις την αύρα σου, τον εαυτό σου. Δεν θα φτάσεις εκεί που θέλεις πιο γρήγορα, δεν θα σταματήσεις να πονάς και τελικά δεν θα μπορείς να ζεις αρμονικά.

Σκέψου και πράξε σοφά:

Πάρε ανάσες, σκέψου θετικά.
Διαλογίσου
Χαμογέλασε
Μπορείς να αλλάξεις το αποτέλεσμα μόνο με τη θετική σου στάση.
Όλα είναι ένα μάθημα
Βάλε χαλαρή μουσική
Απλά απόλαυσε τη στιγμή που ζεις ακριβώς τώρα, δεν υπάρχει τίποτα πιο μετά και τίποτα πιο πριν.
Όλα είναι στο χέρι σου

Με πολύ απλά βήματα, θυμήσου ότι εσύ κυριαρχείς τον εαυτό σου, εσύ και κανένας άλλος, ζήσε τη στιγμή αυτή, τώρα! Το παρόν σου. Έχεις κάποιον φόβο; Σκέφτεσαι κάτι πολύ έντονα; Καιρός να το νικήσεις, αναγνώρισε το, αφουγκράσου το, και μετά θα απελευθερωθείς από αυτό το άγχος. Εσύ είσαι πολύ πιο δυνατός από αυτό, γράφει η Ελένη Κακλαμάνου στο Awaken.gr.

Έχει ιδιαίτερη σημασία να μένεις ήρεμος. Να διατηρείς τα κέντρα σου, μόνο τότε όλα λειτουργούν αρμονικά, κι αν δεν λειτουργούν, μόνο έτσι λύνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Απέβαλε το. Το άγχος σου δεν είσαι εσύ, είναι λάθος εντολή προς τον εγκέφαλο σου. Κάνε την καρδιά σου να χτυπάει σωστά και πάλι, το σώμα σου να νιώθει ασφάλεια. Πάρε μια βαθιά ανάσα λοιπόν, χαμογέλασε, ησύχασε και κάνε αυτό το δώρο στον εαυτό σου που τόσο το χρειάζεται!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ