Τα κολλαγόνα & τα αντιοξειδωτικά της φύσης: 5 τροφές που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις και να ομορφύνεις

Η φύση έχει προνοήσει!

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που εκτός από το ότι μας βοηθούν να αδυνατίσουμε, είναι ωφέλιμες και για το δέρμα μας, αφού αποτελούν φυσικά κολλαγόνα και αντιοξειδωτικά.

Με το νέο έτος πολλές απο εμάς μπήκαμε στην διαδικασία να χάσουμε κιλά, αλλά και να φτιάξουμε την διατροφή μας. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα δύο πηγαίνουν μαζί, αφού η φύση έχει ήδη προνοήσει.

Παράλληλα όλες οι γυναίκες - και όχι μόνο - θέλουμε να έχουμε ένα λαμπερό και καθαρό δέρμα. Ποιες είναι λοιπόν οι τροφές που μας βοηθούν στο να τα πετύχουμε όλα αυτά;

Η διαιτολόγος Lola Biggs μίλησε στην The Sun και έχει να μας προτείνει ορισμένες πολύ ωφέλιμες για εμας τροφές.

Κουρκουμάς

Σύμφωνα με την ειδικό είναι "αντιοξειδωτικό, αντιφλεγμονώδες και ενισχυτικό κολλαγόνου. Ο κουρκουμάς μπορεί να μας προστατεύσει από την πρόωρη αντιγήρανση, να υποστηρίξει την επούλωση του δέρματος και την ανανέωση των κυττάρων και να ενισχύσει την καλή κυκλοφορία στο δέρμα επιτρέπωντας τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα μας".

"Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή. Δοκιμάστε το σε τσάι, προσθέστε το στο tofu ή τα αυγά σας, πασπαλίστε με αυτό τα ψημένα λαχανικά σας."

Μπρόκολο

"Το μπρόκολο είναι γεμάτο με τόσες πολλές βιταμίνες και μέταλλα σημαντικά για την υγεία του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, C και του ψευδάργυρου. Βοηθά στην προστασία του δέρματός σας από οξειδωτικές βλάβες που μπορεί να κάνουν το δέρμα σας ξηρό και ζαρωμένο" μας λέει η Lala Biggs.

Αβοκάντο

"Τα αβοκάντο είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση της γήρανσης, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά για τη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου και την αύξηση της ψυχικής εστίασης. Μια φανταστική πηγή βιταμίνης Ε, που μπορεί να προστατεύσει. Έχουναντιφλεγμονώδη οφέλη και βοηθούν στην πρόληψη της απώλειας υγρασίας από το δέρμα".

"Επίθσης βοηθά στην αποκατάσταση ζημιών στο δέρμα αλλά και τα μαλλιά σας" σύμφωνα και με την ειδικό.

Μούρα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sima (@soilskyground)

Τα μούρα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Η Lola Biggs λέει  ότι τα πιο σκούρα, ήπια μούρα όπως τα κεράσια, τα βατόμουρα, τα μύρτιλλα, τα βατόμουρα και τα φραγκοστάφυλα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που έχουν ιδιαίτερα αναζωογονητικές ιδιότητες"

"Καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται στο δέρμα σας και βοηθούν στην πρόωρη γήρανση" επισήμανε η ειδικός.

Ψάρια όπως σολομός, πέστροφα, σκουμπρί και σαρδέλες

"Ο σολομός, η πέστροφα, το σκουμπρί και οι σαρδέλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που βοηθήσουν το δέρμα να φαίνεται νεανικό και τα μαλλιά γεμάτα λάμψη. Παίζουν ζωτικό ρόλο στη δομή κτου δέρματος και βοηθούν στη διατήρηση του και στην πρόληψη της απώλειας υγρασίας"

Μια πρόσφατη μελέτη του περιοδικού Nutrition, Metabolism και Cardiovascular Diseases έδειξε επίσης ότι εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, τότε η κατανάλωση ψαριών είναι καλύτερη από την κατανάλωση άλλων κρεάτων όπως το βόειο κρέας ή το χοιρινό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ