Θες να τα παρατήσεις όλα και να ζήσεις στο εξωτερικό; Αυτά είναι τα πιο φθηνά μέρη στον κόσμο για να πας

5 + 1 χώρες με φθηνή ζωή!

Η αλήθεια είναι ότι η πανδημία δεν μας επιτρέπει να ταξιδέψουμε ωστόσο πολλές φορές θέλουμε να τα βροντήξουμε όλα και να πάμε κάπου μακριά να μείνουμε. Ποιες χώρες στον κόσμο είναι «φθηνές και θα μας επέτρεπαν να κάνουμε κάτι τέτοιο;

Οι νέες έρευνες που έρχονται εν μέσω πανδημίας αναφέρουν ότι θα ταξιδεύουμε λιγότερο, λόγω του ιού αλλά και της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο πλέον η τηλεργασία αναμένεται να καθιερωθεί και μετά κροωνοϊού εποχής οπότε καλό είναι να έχουμε στο νου μας ορισμένα όμορφα και σχετικά φθηνά μέρη, όπου μπορούμε να πάμε να ζήσουμε.

Η αλήθεια είναι ότι οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής είναι πολύ γρήγοροι και πολλοί σκέφτονται "αχ να τα παρατούσα όλα και να πήγαινα.". Για να δούμε λοιπόν που μπορούμε να ταξιδέψουμε και πόσα λεφτά χρειάζεσαι για να μείνεις μόνιμα;

Στο Forbes βρήκαμε ορισμένες χώρες στις οποίες μπορεί κανείς με 2000 περίπου ευρώ τον μήνα να τα βγάλει πέρα, έχοντας ένα άνετο σπίτι, τα ψώνια του σούπερ μάρκετ και μερικά χρήματα στην άκρη. Βέβαια εξαρτάται που θα μείνεις και τι ζωή θέλεις να κάνεις.

Κόστα Ρίκα

Με 1615 δολάρια τον μήνα ζεις άνετα, ενώ ένα ζευγάρι με 2000 δολάρια τον μήνα μπορεί να έχει ένα διαμέρισμα με δύο δωμάτια, τα έξοδα του σούπερ μάρκετ αλλά και της διασκέδασης του. Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνονται και οι μετακινήσεις αλλά και η αφάλεια υγείας.

Παναμάς

Τα χρήματα που θα χρειαστείς κυμαίνονται μεταξύ 1500 δολαρίων και 2.900 δολαρίων, ωστόσο στη χώρα το σύστημα υγείας είναι δωρεάν και δεν θα χρειαστείς πάνω από 10 δολάρια να για δεις ένα γιατρό.

Μεξικό

Υπολόγιζε γύρω στα 1700 δολάρια τον μήνα, με τα ενοίκια αλλά και τις τιμές των ακινήτων να είναι σχετικά χαμηλά στην χώρα. Βέβαια σίγουρα εξαρτάται και από το πως θέλεις να ζήσεις καθώς υπάρχουν φυσικά και τα πιο πολυτελή μέρη.

Κολομβία

Ένα θα σας πούμε με 500 δολάρια τον μήνα νοικιάζεις λοφτ με γυμναστήριο! Όπότε κάντε τους υπολογισμούς. Με 200ο περίπου ένα ζευγάρι ζει άνετα, ενώ για ένα άτομο το ποσό είναι κάτι παραπάνω από 1000 δολάρια.

Πορτογαλία

Να και ένας πιο κοντινός προορισμός. Φιλικές τιμές τόσο στα σπίτια όσο κυρίως στην ζωή. Τα σούπερ μάρκετ δεν θα σας κοστίσουν ακριβά ενώ με περίπου 200ο ευρώ τον μήνα μπορείτε να ζήσετε άνετα.

Γαλλία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ju Egrd (@ju_egrd)

Μια απο τις χώρες που δεν περιμέναμε να δούμε στην λίστα ωστόσο μπορεί κανείς να ζήσει με 2500 περίπου ευρώ τον μήνα. Βέβαια αυτό είναι πιο εύκολο στις μικρότερες πόλεις, αφού το Παρίσι για παράδειγμα είναι αρκετά πιο ακριβό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ