Ο έρωτας το 1940: Σπάνιες έγχρωμες φωτογραφίες ζευγαριών - Φορούν τα καλά τους και βγαίνουν ραντεβού....

Αχ αυτός ο έρωτας!

Αχ αυτός ο έρωτας, ότι δεκαετία και να είναι παραμένει ο ίδιος. Ανέμελος, φλογερός ότι και να είναι είναι υπέροχος. Ας τον δούμε λοιπόν μέσα από 12 σπάνιες έγχρωμες φωτογραφίες από το 1940.

Ζευγάρια ερωτευμένα με τις γυναίκες να φορούν τα «καλά» τους φουστάνια και τους άντρες τις στρατιωτικές τους στολές, είναι μερικά από τα όσα απεικονίζονται στις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Τα αγόρια κρατούν τα κορίτσια τους από την μέση και κάνουν πικ νικ ή βρίσκονται σε κάποια παραλία. Τα ιδανικά πρώτα ραντεβού. Άλλα χέρι χέρι όλα όμως με το «βλέμμα της αγάπης».

Πρόκειται για σπάνιες εικόνες αφού είναι έγχρωμες κάτι που ήταν εξαιρετικά δύσκολο εκείνη την εποχή.

Το κόστος της έγχρωμης μεμβράνης σε σύγκριση με το ασπρόμαυρο και η δυσκολία της χρήσης του με εσωτερικό φωτισμό ήταν οι κύριοι λόγοι που άργησαν να υιοθετηθούν από τους «ερασιτέχνες» φωτογράφους. Το 1950, τα ασπρόμαυρα στιγμιότυπα ήταν ακόμα τα πιο διαδεδομένα.

Μέχρι το 1960, το χρώμα ήταν πολύ πιο κοινό, αλλά έτεινε να προορίζεται για φωτογραφίες ταξιδιού και ειδικές περιστάσεις. Οι έγχρωμες μεμβράνες και οι έγχρωμες εκτυπώσεις κοστίζουν αρκετές φορές περισσότερο από το ασπρόμαυρο και για τη λήψη έγχρωμων φωτογραφιών σε βαθιά σκιά ή σε εσωτερικούς χώρους απαιτούνται λάμπες flash - μια ταλαιπωρία και ένα επιπλέον κόστος.

Μέχρι το 1970, οι τιμές μειώθηκαν, η ευαισθησία των ταινιών είχε βελτιωθεί, οι ηλεκτρονικές μονάδες φλας αντικαθιστούσαν τις λάμπες και το χρώμα είχε γίνει ο κανόνας για λήψη φωτογραφιών στις περισσότερες οικογένειες, σύμφωνα και με το vintage.es. Έτσι με τα χρόνια τα έγχωρμα φιλμ γίνονται πιο διαδεδομένα και η διαδικασία όλο και πιο εύκολη.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ