Ο Σπύρος Σούλης δίνει υπέροχες ιδέες - Οικολογία στο σπίτι: 10 αλλαγές που μπορείτε να κάνετε

Eίναι όλες υπέροχες ιδέες... 

Η οικολογία είναι ένας τομέας που μας απασχολεί όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου. Δείτε τι αλλαγές να κάνετε στο σπίτι σας για να γίνει πιο οικολογικό.

Ζούμε σε έναν πλανήτη αρκετά βεβαρημένο με χημικά, ακτινοβολίες, μικρόβια και μολυσματικές ουσίες. Η Γη μολύνεται καθημερινά με πολλούς τρόπους. Είναι, λοιπόν, υποχρέωσή μας να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες οικολογικές επιλογές στο σπίτι μας για να βοηθήσουμε κι εμείς στην προστασία του περιβάλλοντος.

Βιολογικό κρεβάτι Αποφύγετε τα στρώματα αφρού καθώς εκπέμπουν χημικά και επιλέξτε ένα στρώμα από φυσικό λατέξ. Είναι αντιμικροβιακό, κατά της σκόνης, των ακάρεων και της μούχλας. Μετά στρώστε σεντόνια από 100% βιολογικό βαμβάκι.

Φυσικοί καναπέδες Επιλέξτε καναπέδες που το ύφασμά τους φτιάχνεται από φυσικές ίνες και μπορεί εύκολα να μπει στο πλυντήριο. Αποφύγετε τους δερμάτινους καναπέδες που ψεκάζονται με χημικά και μπορούν, με την πάροδο του χρόνου, να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Φτιάξτε το δικό σας σαπούνι Για το σαπούνι του μπάνιου αγοράστε χύμα υγρό σαπούνι χωρίς άρωμα και βάλτε το σε όμορφα δοχεία της επιλογής σας. Προσθέστε μέσα ένα κλαράκι λεβάντας ή άλλων αποξηραμένων βοτάνων για φυσικό άρωμα.

Επιλέξτε φυσικά απορρυπαντικά Για το πλυντήριο επιλέξτε οικολογικά, βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά που μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα σε ένα σακουλάκι και να το χρησιμοποιήσετε μέχρι και 10 φορές. Καθαρίζουν τέλεια τα ρούχα και είναι πολύ οικονομικά αναφέρει το spirossoulis.

Κάντε ανακύκλωση και στο μπάνιο Κάθε χρόνο καταλήγουν στις χωματερές 18.000.000 μπουκάλια σαμπουάν! Προστατέψτε το περιβάλλον τοποθετώντας ένα δεύτερο καλάθι για ανακυκλώσιμα σκουπίδια στο μπάνιο σας.

Δωρίστε τα παλιά USB σας Δώστε τα άχρηστα φλασάκια σας στο RecycleUSB.com και η συγκεκριμένη εταιρεία θα τα μετατρέψει σε φορητές συσκευές μάθησης για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Χαρίστε τα παλιά γυαλιά μυωπίας στο LensCrafters. Αυτοί θα τα φτιάξουν και θα τα δωρίσουν σε κάποιον με προβλήματα όρασης που δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει ένα ζευγάρι. Δωρίστε τα παλιά DVD σας στην εταιρεία Kid Flicks. Αυτή αναλαμβάνει να τα στείλει σε βιβλιοθήκες για την ψυχαγωγία των παιδιών διαφόρων νοσοκομείων.

Μονώστε το σπίτι σας Για την εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 30% στο λογαριασμό θέρμανσης, βεβαιωθείτε πως δεν μπαίνει κρύο ρεύμα από την καμινάδα. Αγοράστε ένα ειδικό μπαλόνι προστασίας ή φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο χαρτόνι το οποίο θα τοποθετήσετε στην καμινάδα. Αφαιρέστε το χαρτόνι όταν θελήσετε να ανάψετε το τζάκι σας. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε θερμικές κουρτίνες για να εμποδίσετε το πολύ κρύο που μπαίνει από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες. 

Προσπαθήστε να μην πετάτε τίποτα αλλά να βρίσκετε τρόπους να δημιουργείτε νέα αντικείμενα ή διακοσμητικά από τη χρήση παλιών. Αν θέλετε να ξεφορτωθείτε κάτι, σκεφτείτε πρώτα πού θα μπορούσατε να το δώσετε πριν καταλήξετε να το πετάξετε στα σκουπίδια. Και πάντα στην ανακύκλωση!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ