Εν μέσω καραντίνας ο Άκης μας ταξιδεύει στη Ρωσία - Πεντανόστιμη η Σούπα Borscht με υπέροχο κόκκινο χρώμα (βίντεο)

Ο μόνος τρόπος που μας έμεινε να ταξιδεύουμε σε άλλες χώρες είναι η μαγειρική! Πάμε μέχρι τη Ρωσία με... τη σούπα borscht!

Συστατικά
2 κρεμμύδια
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
1 πράσο
2 στικ σέλερι
1 καρότο
2 σκ. σκόρδο
400 γρ. πατάτες
3 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κύβους λαχανικών
1 φύλλο δάφνης
2 1/2 λίτρα νερό
600 γρ. παντζάρια Μπάρμπα Στάθης , κατεψυγμένα
400 γρ. λάχανο, κόκκινο

Για το σερβίρισμα

50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια.
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και τα κρεμμύδια.
Ψιλοκόβουμε το πράσο, τα σέλερι, το καρότο, το σκόρδο, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
Σοτάρουμε 5-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε το μηλόξιδο, τη ζάχαρη, τους κύβους, το φύλλο δάφνης και το νερό.
Βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τα παντζάρια.
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με θυμάρι, το γιαούρτι, ελαιόλαδο και πιπέρι.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ