Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Σπύρος Σούλης μας δίνει έξυπνες ιδέες: Πώς να τοποθετήσετε τα έπιπλα σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο (φωτό)

Βασικός άξονας η ροή της κίνησης στον χώρο

Από όλα τα δωμάτια που θεωρούνται «πολύ μικρά», το μικρό υπνοδωμάτιο ίσως έχει τις περισσότερες προκλήσεις. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν λύσεις.

Έχοντας ως βασικό άξονα την «ροή» της κίνησης στον χώρο, δείτε παρακάτω 5 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να τοποθετήσετε τα έπιπλά σας σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο και ταυτόχρονα να διατηρήσετε κομψότητα και άνεση.

Προσπαθήστε να δημιουργήσετε συμμετρία

Ξεκινήστε δοκιμάζοντας να δείτε αν μπορείτε να πετύχετε μια συμμετρική διάταξη στον χώρο. Λέγοντας συμμετρία εννοούμε να υπάρχουν δύο κομοδίνα και το κρεβάτι να βρίσκεται στο κέντρο τους. Αν έχετε ντουλάπα, τότε εξασφαλίστε πως η πόρτα ανοίγει χωρίς να χτυπάει πάνω στο κρεβάτι. Η συμμετρία παρέχει πρόσβαση και στις δύο πλευρές του κρεβατιού, κάνει πιο εύκολη την αλλαγή των σεντονιών και κάνει το μικρό υπνοδωμάτιο να φαίνεται πιο άνετο.

Θυσιάστε το ένα κομοδίνο

Δεν υπάρχει αρκετός χώρος; Ξεκινήστε θυσιάζοντας το ένα κομοδίνο. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα κολλήσετε το κρεβάτι στον τοίχο από την άλλη πλευρά – μπορείτε να αφήσετε έναν μικρό διάδρομο ελεύθερο. Μπορείτε, ακόμα, στον τοίχο που βρίσκεται από την άλλη πλευρά του κρεβατιού αντί για κομοδίνο να βάλετε μια συρταριέρα και να κερδίσετε αποθηκευτικό χώρο.

Θυσιάστε και τα δύο κομοδίνα

Κάποιες φορές η μόνη ρεαλιστική προσέγγιση για να χωρέσει το κρεβάτι είναι να μην βάλετε καθόλου κομοδίνα. Φυσικά δεν θα σας αφήναμε έτσι, χωρίς να έχετε κάποιον χώρο να ακουμπήσετε τα πράγματά σας: δείτε εδώ μερικές εναλλακτικές λύσεις.

 

Αν έχετε παράθυρα

Να μια καλή λύση για όσους από σας έχετε παράθυρα στο υπνοδωμάτιό σας. Κολλήστε το κρεβάτι δίπλα στο παράθυρο και χρησιμοποιήστε το περβάζι του παραθύρου για να βάλετε ένα μικρό φωτιστικό και άλλα διακοσμητικά (όπως το υπέροχο φυτό της φωτογραφίας). Με αυτόν τον τρόπο θα αφήσετε τον υπόλοιπό χώρο ελεύθερο για να τοποθετήσετε μια ντουλάπα, μια συρταριέρα ή κάποιο γραφείο, σύμφωνα με το spirossoulis.gr.

Αυξήστε τον χώρο με έξυπνες αποθηκευτικές λύσεις

Αν το υπνοδωμάτιό σας είναι πολύ μικρό, τότε είναι κρίμα να θυσιάσετε ένα μεγάλο μέρος του για να βάλετε μια ογκώδη ντουλάπα. Επιδιώξτε λύσεις που θα εκμεταλλευτούν τον χώρο κάθετα, όπως μια μεταλλική μπάρα για να κρεμάτε τα ρούχα σας και μερικά ράφια από πάνω. Θα εξασφαλίσετε αρκετό χώρο για το κρεβάτι και το κομοδίνο σας και θα δώσετε μία μοντέρνα διακοσμητική πινελιά στο υπνοδωμάτιό σας.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ