Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Ροζάκης (φωτό)

Σε ηλικία 82 ετών

Θλίψη έφερε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση ότι πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο ηθοποιός Γιάννης Ροζάκης.

Με μια ανάρτησή του στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου του ηθοποιού, Γιάννη Ροαζάκη.

«Ακόμα μία θλιβερή αποχώρηση από το χώρο μας ο σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου μας ο Γιάννης Ροζάκης έφυγε από κοντά μας ένας ηθοποιός που τίμησε το ελληνικό θέατρο με τους σπουδαίους ρόλους που έπαιξε σε πολύ σημαντικούς θιάσους… Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας» έγραψε χαρακτηριστικά ενώ σε άλλο ποστ του ενημέρωσε ότι υπάρχει έκκληση από τους αγαπημένους του, αντί στεφάνωννα ενισχυθεί το ταμείο αλληλοβοηθείας.

Ειδικότερα ο Μπιμπίλας έγραψε στο ποστ του ότι: «Αύριο Δευτερα στη Μία  το μεσημέρι από το κοιμητήριο της Καλλιθέας αποχαιρετάμε τον αγαπημένο μας φίλο και συνάδελφο Γιάννη Ροζάκη που έφυγε από τη ζωή προχθές και αντί στεφάνων οι αγαπημένοι του ζητούν να ενισχυθεί το ταμείο αλληλοβοηθείας του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών για αυτό το λόγο θα υπάρχει το κουτί ενίσχυσης έξω από το Ναό».

Αύριο Δευτερα στη Μία το μεσημέρι από το κοιμητήριο της Καλλιθέας αποχαιρετάμε τον αγαπημένο μας φίλο και συνάδελφο...

Δημοσιεύτηκε από Σπύρος Μπιμπίλας στις Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Ποιος ήταν ο Γιάννης Ροζάκης

Ο Γιάννης Ροζάκης, τελείωσε το 1962 τη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και έκτοτε είχε παίξει σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις αλλά και στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Η τελευταία του παράσταση στο σανίδι ήταν το 2012/2013 με την ερμηνεία του Γκούσταφ Κρουπ στο «Ο φίλος μου ο Χίτλερ» του Γιουκίο Μίσιμα, υπό τη σκηνοθεσία της Άσπας Τομπούλη.

Το σανίδι πάτησε αμέσως, το καλοκαίρι του 63, μαθητής ακόμα, μόλις τελείωσε το πρώτο έτος: κομπάρσος στον «Ιούλιο Καίσαρα» του Σέξπιρ που ανέβασε ο Μίνως Βολανάκης για το «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» του Μάνου Κατράκη, στο θέατρο του «Πεδίου του Άρεως».

Η καριέρα του έκλεισε το 2012/2013 με τον Γκούσταφ Κρουπ στο «Ο φίλος μου ο Χίτλερ» του Γιουκίο Μίσιμα, σκηνοθετημένος από την Άσπα Τομπούλη, στο «Αγγέλων Βήμα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ