Ο Άκης Πετρετζίκης μας έχει μια λαχταριστή συνταγή: Ατομικές πίτες ζυμαρικών με μοτσαρέλα

Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά!

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ριγκατόνι, βρασμένα
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • πιπέρι
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο 3 ατομικές στρογγυλές φόρμες 10 εκ. με αποσπώμενο πάτο ή μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο. 
  • Τοποθετούμε όρθια τα ριγκατόνι στη βάση από τις φόρμες.
  • Περιχύνουμε τα ριγκατόνι με τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα, πιπέρι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το τυρί.
  • Αφαιρούμε τις φόρμες από τον φούρνο κι αφήνουμε τις πίτες να κρυώσουν για 20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ