Η διακόσμηση - χάρμα οφθαλμών μιας βίλας του 16ου αιώνα στην Τοσκάνη - Το πράσινο άγγιγμα στα υφάσματα & τους τοίχους, σε όλα τα δωμάτια (φωτό)

Η κύρια κατοικία χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα και ζωγράφο Baldassarre Peruzzi

Χάρμα οφθαλμών είναι η βίλα του 16ου αιώνα που βρίσκεται στην Τοσκάνη. Πρόκειται για ένα μοναδικό σπίτι με μαξιμαλιστική διακόσμηση στο οποίο κυριαρχούν οι μπλε και πράσινου τόνοι.

Πρόκειται για ένα κτήμα που βρίσκεται στην Τοσκάνη, λίγο έξω από την Σιένα και ανήκει σε ένα ζευγάρι από την Νότια Αφρική.

Το ζευγάρι πριν από μερικά χρόνια είχε εμπιστευτεί τον Hubert Zandberg για να σχεδιάσει και να διακοσμήσει το σπίτι τους στην Γενεύη.

Όταν λοιπόν το ζευγάρι απέκτησε το συγκεκριμένο κτήμα απευθύνθηκε πάλι σε αυτόν για να το φτιάξουν, αφού λάτρεψαν τα όσα έκανε στο προηγούμενο σπίτι τους.

Έτσι λοιπόν του άφησαν πλήρη ελευθερία κινήσεων στο πως θα σχεδιάσει τη συγκεκριμένη έπαυλη.

Το Elle Decor έκανε ένα αφιέρωμα στη συγκεκριμένη βίλα, η οποία σου «παίρνει το μυαλό».

Ο Zandlberg είχε συγκεντρώσει ανα τα χρόνια μοναδικά κομμάτια, ενώ στο συγκεκριμένο ακίνητο «έπαιξε» με την εγκατάλειψη δημιουργώντας ένα μίγμα αναμνήσεων με παλιά και νέα στοιχεία.

Photo: Instagram/hubertzandberginteriors

Οι τοίχοι είναι σε πράσινες αλλά και μπλε αποχρώσεις ενώ τα ίδια χρώματα έχουν χρησιμοποιηθεί για να διακοσμηθούν και τα υπνοδωμάτια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE Decor (@elledecor)

Την ίδια ώρα έχουν διατηρίσει το ξύλο στην οροφή δίνοντας μια ζεστή αίσθηση στον χώρο, ενώ στο σαλόνι θα βρει κανείς βελούδινους μπλε καναπές και πολλά έργα τέχνης.

Η βίλα βρίσκεται απομονωμένη ανάμεσα στους λόφους της Τοσκάνης και το desing του ακίνητου περιστρέφεται γύρω από έναν μεσαιωνικό, τούβλινο πύργο

Το παρεκκλήσι και η κύρια κατοικία χτίστηκαν τον 16ο αιώνα από τον αρχιτέκτονα και ζωγράφο Baldassarre Peruzzi, ο οποίος δούλεψε με τον Donato Bramante και τον Raphael και ζωγράφισε τις τοιχογραφίες στο παρεκκλήσι του San Giovanni του Duomo στη Σιένα.

«Πιστεύουμε ότι είμαστε περισσότερο σαν θεματοφύλακες από τους ιδιοκτήτες», λέει από την μεριά της η σύζυγος που πρόσθεσε ακόμα΄ότι: «Αυτό το ακίνητο είναι πολύ μεγαλύτερο από εμάς».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ