Live η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν: Αναλαμβάνει καθήκοντα ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Όλες οι εξελίξεις

Ξεκίνησε η ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος και η σύζυγός του Τζιλ πέρασαν τη νύχτα στο Μπλερ Χάουζ, την επίσημη κατοικία των ξένων προσκεκλημένων της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Λευκό Οίκο, στην άκρη της Πλατείας Λαφαγιέτ.

O νέος πρόεδρος των ΗΠΑ  ορκίστηκε πριν λίγο στην βίβλο που κρατούσε η σύζυγός του. O Τζο Μπάιντεν  θα μιλήσει για την «Ενωμένη Αμερική» στην πιο σημαντική ίσως ομιλία της ζωής του. Η γυναίκα του Τζιλ ήταν συγκηνιμένη κατά την  ορκωμοσια.

Πριν λίγο η Lady Gaga τραγούδησε τον Εθνικό ύμνο, μάλιστα η ίδια είχε ένα λευκό περιστέρι στο ρούχο της που συμβολίζει την ειρήνη.

"This Land is my land" τραγούδησε με την σειρά της Jennifer Lopez που έστειλε και ένα μήνυμα στην μητρική τςη γλώσσα τα ισπανικά.

Νωρίς το πρωί, ο Τζο Μπάιντεν αναχώρησε για την λειτουργία που γίνεται στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ματθαίου του Ευαγγελιστή, του προστάτη των δημοσίων λειτουργών.

Η λειτουργία αυτή «είναι ένα σημαντικό μέρος του σεβασμού στην παράδοση», εξήγησε ο γερουσιαστής Κρις Κουνς, στενός σύμμαχος του Μπάιντεν, ο οποίος είναι πιστός Καθολικός.

Στην τελετή έχουν προσκληθεί όλα τα ηγετικά στελέχη και των δύο κομμάτων του Κογκρέσο: τους Δημοκρατικούς Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ και τους Ρεπουμπλικάνους Κέβιν ΜακΚάρθι και Μιτς Μακόνελ.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν με αποτέλεσμα να μην γίνει η καθιερωμένη παράδοση - παραλαβή.

 

Παράλληλα το Καπιτώλιο είναι «φρούριο» μετά και τα επεισόδια που έγιναν πριν από δύο εβδομάδες. 

Δείτε live εικόνα από την Ουάσιγκτον

Δείτε live εικόνα από την ΕΡΤ εδώ.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν έγραψε σήμερα στο Twitter ότι μια "καινούρια ημέρα" ανατέλλει στην Αμερική, λιγότερο από τρεις ώρες πριν από την ορκωμοσία του διαδεχόμενος τον Ντόναλντ Τραμπ.

"Μια καινούρια ημέρα στην Αμερική", έγραψε σε ένα τουίτ ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα ανήμερα της μεταβίβασης της εξουσίας.

Αφού παραστεί σε μια λειτουργία στην Ουάσινγκτον συνοδευόμενος από τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να μεταβεί στο Καπιτώλιο προκειμένου να ορκιστεί.

Έφτασαν Μπιλ και Χίαλρι Κλίντον & Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα

Στο αμερικανικό Καπιτώλιο έφτασαν πριν λιγα λεπτά ο Μπιλ Κλίντον μαζί με την σύζυγό του Χίλαρι η οποία και χαιρέτησε τον κόσμο. 

 

 

Ο Μπαράκ Ομπάμα με την Μισέλ είναι επίσης στο Καπιτώλιο, ενώ πριν λίγο έφτασε και ο Τζορτζ Μπους με την σύζυγό του.

Στο Καπιτώλιο ο Τζο Μπάιντεν και η Καμάλα Χάρις

Λίγο πριν τις 5:00 ώρα Ελλάδα έφτασαν στο Καπιτώλιο ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις.

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αφιχθεί στο Καπιτώλιο και ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος θα παραστεί στην τελετή, σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τη Φλόριντα. 

Μάλιστα ο Πενς άφησε ένα ευχητήριο σημείωμα στην διάδοχό του Καμάλα Χάρις.

Τιμή για την Lady Gaga να πει τον Εθνικό Ύμνο

Η Lady Gaga τραγούδισε τον Εθνικό ύμνο  ενώ θα εμφανιστούν και άλλοι καλλιτρέχνες μεταξύ των οποίων και η Jennifer Lopez.

Μάλιστα η διάσημη τραγουδίστρια και performer έκανε μια ανάρτηση στο Twitter πριν λίγα λεπτά λέγοντας ότι «είναι τιμή μου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ