Ορκίστηκε ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν: Η δημοκρατία νίκησε - Το πάρτι στον Λευκό Οίκο & ο γλύκας εγγονός του (φωτό & βίντεο)

Δεσμεύτηκε να «νικήσει» τον «λευκό ρατσισμό»

«Η δημοκρατία νίκησε» δήλωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ο οποίος ορκίστηκε σήμερα στο Καπιτώλιο. Ήταν μια διαφορετική ορκομωσία με τον Ντόναλντ Τραμπ  να μην βρίσκεται στην τελετή.

Τη παράδοση ακολούθησαν ωστόσο οι πρώην πρόεδροι Μπιλ Κλίντον, Τζορτζ Μπους και Μπαράκ Ομπάμα που βρέθηκαν στην Ουάσιγκτον μαζί με τις συζύγους τους οι οποίες ήταν πολύ κομψές, ντυμένες με έντονα χρώματα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by D/CITY (@dcitystyle)

Στην τελετή η Lady Gaga τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο ενώ η Jennifer Lopez εμφανίστηκε με λευκό σύνολο και ερμήνευσε το «This Land is your land» και το «America the beautifull»

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LE BANANA (@lebananas)

 

Μάλιστα η Lady Gaga φόρεσε ένα μαύρο σακάκι που στο πέτο είχε ένα χρυσό περιστέρι, σύμβολο της ειρήνης.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FameBugs (@famebugs)

 

 

Η Κάμαλα Χάρις ορκίστηκε με την σειρά της και έγινε η πρώτη Αμερικανίδα ασιατικής καταγωγής που ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου.

Συγχαρητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συγχαρητήρια τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις επ' ευκαιρία της ορκωμοσίας τους έστειλε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Τα θερμότερα συγχαρητήριά μου στον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις. Με μια αίσθηση ανανεωμένης αισιοδοξίας, προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μας και της φιλίας ανάμεσα στα δύο έθνη μας", αναφέρει στα αγγλικά ο πρωθυπουργός

 

Τζο Μπάιντεν: Η δημοκρατία νίκησε

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε στην ομιλία του κατά την ορκωμοσία του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ πως «η δημοκρατία νίκησε».

«Σήμερα γιορτάζουμε τον θρίαμβο όχι ενός υποψηφίου, αλλά μιας ιδέας. Της ιδέας της δημοκρατίας... Αυτή την ώρα, φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, χαιρετίζοντας μια ημέρα «ελπίδας» για την Αμερική.

«Όλη μου η ψυχή βρίσκεται στο να ενώσω την χώρα», είπε.

 

 

Κάλεσε για μια καινούργια αρχή έπειτα από μια περίοδο πικρίας και ακραίου διχασμού.

Δεσμεύτηκε να «νικήσει» τον «λευκό ρατσισμό» και την «εσωτερική τρομοκρατία», δύο εβδομάδες μετά την εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Σημειώνεται ότι ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε στην βίβλο που είχε ορκιστεί και ως αντιπρόεδρος (με τον Μπράκ Ομπάμα) ενώ πρόκειται για ένα οικογενειακό κημείλιο του 1893.

Το πάρτι που έκανε ο Τζο Μπάιντεν για την ορκωμοσία του 

Με την στρατιωτική μπάντα και τη στρατιωτική πομπή να προηγείται, η λιμουζίνα που μετέφερε τον νέο πρόεδρο έφτασε στον Λευκό Οίκο, σε μια ομοσπονδιακή πρωτεύουσα που έμοιαζε με οχυρωμένο στρατόπεδο.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος διέσχισε τα τελευταία μέτρα πεζός περιτριγυρισμένος από τη σύζυγό του Τζιλ, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

 

 

Σύσσωμη η οικογένεια Μπάιντεν κατευθύνθηκε προς τον Λευκό Οίκο, μετά την ορκωμοσία, όπου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις προς τιμήν του νέου προέδρου, με τίτλο «Γιορτάζοντας την Αμερική».

 

 

Η νέα Πρώτη Οικογένεια παρακολούθησε τη φιέστα «Celebrating America», με παρουσιαστή τον Τομ Χανκς, από τα μόνιτορ του Λευκού Οίκου, μετά την πανηγυρική ομιλία του προέδρου στο Lincoln Memorial.

 

 

Παρακολούθησαν σε ένα μόνιτορ μια συναυλία στην οποία τραγούδησε η Ντέμι Λοβάτο. Μάλιστα ο μόλις 8 μηνών Μπο Μπάιντεν, εγγονός του νέου Προέδρου έκλεψε τις εντυπώσεις. 

Ο 78χρονος Μπάιντεν πήρε αγκαλιά το μικρότερο εγγόνι του και απόλαυσαν μαζί τη συναυλία. 

H Katy Perry έκλεισε εντυπωσιακά το σόου για την ορκωμοσία

 

 

 

 

Η τελετή ορκωμοσίας, έκλεισε με ένα φαντασμαγορικό σόου από πυροτεχνήματα στον ουρανό της Ουάσινγκτον και την Katy Perry, ντυμένη στα λευκά να ερμηνεύει το hit της "Firework".

 

 

 

 

 

 

Η pop star επέλεξε να φορέσει ένα total white, μινιμαλιστικό ντε πιες με την υπογραφή του σχεδιαστή Thom Browne. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ