Ορκωμοσία Μπάιντεν: Tο βίντεο με την Lady Gaga να τραγουδάει τον Εθνικό Ύμνο των ΗΠΑ - Η τουαλέτα υπερπαραγωγή του Schiaparelli & η καρφίτσα της ελπίδας (φωτό)

Η Lady Gaga ερμήνευσε τον εθνικό ύμνο και συγκίνησε.

«Η δημοκρατία νίκησε»: Ο Τζο Μπάιντεν έγινε χθες ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, καλώντας με την ομιλία του μετά την ορκωμοσία του, για ενότητα σε μια χώρα που διέρχεται βαθιά κρίση, μετά από τέσσερα χρόνια προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

«Η δημοκρατία είναι πολύτιμη, η δημοκρατία είναι εύθραυστη, και σήμερα οι φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», είπε, χειροκροτούμενος από τους λίγους που παρευρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις, λόγω της πανδημίας.

Δείτε επίσης:Ορκίστηκε ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν: Η δημοκρατία νίκησε (φωτό & βίντεο)

Δείτε επίσης: Το μωβ της Χίλαρι Κλίντον & το βυσσινί παλτό της Μισέλ Ομπάμα (φωτο)

Δείτε επίσης: Το styling & οι «πρώτες κυρίες» της ορκωμοσίας: Με royal blue η Αντιπρόεδρος Καμαλα Χαρις, με βεραμάν παλτό η σύζυγος του Μπάιντεν & ασορτί γάντια (φωτό & βιντεο)

 

 

 

 

«Σήμερα γιορτάζουμε τον θρίαμβο όχι ενός υποψηφίου, αλλά μιας ιδέας. Της ιδέας της δημοκρατίας... Αυτή την ώρα, φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, χαιρετίζοντας μια ημέρα «ελπίδας» για την Αμερική.

 

 

«Όλη μου η ψυχή βρίσκεται στο να ενώσω την χώρα», είπε, καλώντας σε μια καινούργια αρχή έπειτα από μια περίοδο πικρίας και ακραίου διχασμού.

 

 

 

 

 

 

Στην ομιλία του που διήρκησε περίπου 20 λεπτά, ο νέος πρόεδρος, φορώντας σκούρο κοστούμι και μπλε γραβάτα, και μάσκα κατά την άφιξή του, όπως όλοι οι φιλοξενούμενοι, καταδίκασε όσους χρησιμοποιούν ψέματα για να κερδίσουν εξουσία, υποσχόμενος ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, και πως η διακυβέρνησή του θα βασίζεται σε γεγονότα και αλήθειες.

 

 

Η Lady Gaga σήμανε την έναρξη της ορκωμοσίας του Joe Biden με την ερμηνεία του εθνικού ύμνου. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φορώντας ένα κομψό κόκκινο - μαύρο φόρεμα του διάσημου οίκου Schiaparelli η καλλιτέχνις ήταν πανέμορφη και η λεπτομέρεια στο ντύσιμό της έστειλε ένα βαρύγδουπο μήνυμα. Με ένα χρυσό περιστέρι στο πέτο της θέλησε να συμβολίσει την ειρήνη και την ελπίδα για το αύριο.

 

 

 

 

 

 

Νωρίτερα η Lady Gaga ανέβασε μια φωτογραφία μέσα από το Καπιτώλειο με σκυμμένο το κεφάλι και φόντο την τοιχογραφία στον θόλο.

 

 

 

 

 

 

Στην ανάρτησή της έγραψε: «Προσεύχομαι αύριο να είναι μια μέρα ειρήνης για όλους τους Αμερικανούς. Μια μέρα για αγάπη, όχι μίσος. Μια μέρα για αποδοχή και όχι φόβο. Μια μέρα για να ονειρευόμαστε τη μελλοντική μας ευτυχία ως χώρα. Ένα όνειρο που δεν έχει βία, ένα όνειρο που παρέχει ασφάλεια στις ψυχές μας. Με αγάπη, από το Καπιτώλιο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ