Αυτά είναι τα 7 πιο ακριβά νυφικά που φόρεσαν οι γαλαζοαίματες - Από τη βασίλισσα Ελισάβετ στην βασίλισσα Λετίσια (φώτο)

Εντυπωσιακές νύφες με νυφικά πολλών εκατομμυρίων 

Όταν λέμε "βασιλικός γάμος" εννοούμε χλιδή, λάμψη, πολυτέλεια και πανέμορφες νύφες. Οι γαλαζοαίματες του κόσμου για την πιο ωραία μέρα της ζωής τους επέλεξαν ονειρικά  νυφικά που τις κάνουν να μοιάζουν με τις "πριγκίπισσες του παραμυθιού".

Φυσικά τα εντυπωσιακά αυτά φορέματα κοστίζουν κάτι παραπάνω. Οι βασιλικές οικογένειες δεν σκέφτονται τα έξοδα όταν πρόκειται για τις νύφες τους. 

Ένα μέσο ζευγάρι διαθέτει περίπου το 10% του προϋπολογισμού του γάμου του στο νυφικό, αλλά για τους βασιλιάδες δεν ισχύει αυτό.

Το περιοδικό Hello παρουσιάζει τα επτά πιο αρκιβά νυφικά που φόρεσαν οι εστεμμένες στο γάμο τους. Από τη βασίλισσα Ελισάβετ και την Κέιτ Μίντλετον , μέχρι την Μέγκαν Μαρκλ και τη βασίλισσα Λετίσια.

7. Βασίλισσα Ελισάβετ 

Με νυφικό που κόστισε "μόλις" 30.000 λίρες η βασίλισσα Ελισάβετ καταλαμβάνει την έβδομη θέση. Στο γάμο της με τον Πρίγκιπα Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου το 1947, φόρεσε ένα υπέροχο φόρεμα από κινέζικο μετάξι.

Το έφτιαξε ο Norman Hartnell. Με μακριά ουρά, ψηλό ντεκολτέ και μαργαριτάρια ,τριαντάφυλλα , άνθη γιασεμιού και σιτάρι να στολίζουν το μπούστο ήταν ένα πανάκριβο φόρεμα για την εποχή, αν σκεφτεί κανείς ότι ο κόσμος μόλις είχε βγει από έναν πόλεμο.

6 Σάρα Φέργκιουσον

Στην έκτη θέση συναντάμε τη Σάρα Φέργκιουσον. Η Δούκισσα της Υόρκης στο γάμο της με τον Πρίγκιπα Ανδρέα το 1986, φόρεσε ένα βαρύτιμο νυφικό 35.000 λιρών που σχεδίασε η Lindka Cierach.

Στην μακριά ουρά του ήταν κεντημένα τα αρχικά S και Α με ασημένιες χάντρες. 

5. Μέγκαν Μαρκλ

Έμεινε στην ιστορία το υπέροχο νυφικό που φόρεσε η Μέγκαν Μαρκλ στο γάμο της με τον Πρίγκιπα Χάρι  Το υπεροχο φόρεμα ήταν το χειροποίητο έργο της Clare Waight Keller, του γαλλικού οίκου μόδας Givenchy

Η δούκισσα του Σάσεξ πλήρωσε 110.000 λίρες για το φόρεμα της. Μετάξι και οργάντζα ήταν τα υλικά της όμορφης δημιουργίας ενώ στο μήκους 4 μέτρων πέπλο της Μέγκαν , ήταν κεντημένα τα εθνικά λουλούδια κάθε μίας από τις 53 χώρες της Κοινοπολιτείας.

4. Πριγκίπισσα Νταϊάνα 

Το νυφικό που φόρεσε η Πριγκίπισσα Νταϊάνα στο γάμο της με τον Πρίγκιπα Τσαρλς το 1981 , κόστισε 151.000 λίρες όπως αποκαλύφθηκε το 2019. Το σχεδίασε ο Ουαλός σχεδιαστής  David Emanuel  και η τότε σύζυγος του Ελίζαμπεθ.

Το ονειρικό φόρεμα ήταν φτιαγμένο από μετάξι και στολισμένο με ελεφαντόδοντο, μαργαριτάρια πούλιες και αντικέ δαντέλες. Η 8 μέτρων ουρά ήταν η μεγαλύτερη στην βασιλική ιστορία. 

3. Πριγκίπισσα Ευγενία

Όταν η Πριγκίπισσα Ευγενία παντρεύτηκε τον Jack Brooksbank το 2018, φόρεσε ένα νυφικό αξίας 200.000 λιρών από τους Βρετανούς σχεδιαστές Peter Pilotto και Christopher de Vos.

Το δίδυμο συνεργάστηκε στενά για να δημιουργήσει ένα υπέροχο φόρεμα με πολλούς συμβολισμούς από τη Σκωτία. 

Η πλάτη σχεδιάστηκε έτσι ώστε να καλύπτει την ουλή από την χειρουργική επέμβαση  σκολίωσης που είχε κάνει η πριγκίπισσα Ευγενία.

2. Κέιτ Μίντλετον

Στην δεύτερη θέση της λίστας με τα επτά πιο ακριβά βασιλικά νυφικά του κόσμου συναντάμε την Κέιτ Μίντλετον. Οι γονείς της, arole και  Michael Middleton πλήρωσαν 250.000 λίρες για το νυφικό που φόρεσε η Δούκισσα του Κέιμπριτζ στον γάμο της με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ το 2011.

Δημιουργήθηκε σε συνεργασία της Sarah Burton του Alexander McQueen, με ένα βικτοριανό μπούστο και ουρά 2,5 μέτρων.

1. Βασίλισσα Λετίσια

Το πιο ακριβό από τα βασιλικά νυφικά ήταν αυτό της βασίλισσας Λετίσια. Στον γάμο της με τον βασιλιά Φίλιππο το 2004, φόρεσε ένα νυφικό αξίας 6 εκατομμυρίων λιρών.

Το σχεδίασε ο βασιλικός ράφτης Manuel Pertegaz,με ουρά 4,5 μέτρων. Φτιαγμένο από μετάξι με μακριά μανίκια και κεντήματα με κλωστή από αληθινό χρυσό.

Η πεθερά της Λετίσια, η βασίλισσα Σοφία της έδωσε την τιάρα που φορούσε στο γάμο της με τον βασιλιά Χουάν Κάρλος το 1962.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ