Άκης Πετρετζίκης: Μας τρέχουν τα σάλια - Ετοίμασε νοστιμότατο Mac ‘n’ cheese με κοτόπουλο

Δοκιμάστε να το φτιάξετε... 

Συστατικά

  • 150 γρ. κοφτό μακαρονάκι

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 300 γρ. γάλα
  • 80 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • πιπέρι
  • 150 γρ. κοτόπουλο, έτοιμο, μαγειρεμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει.

  • Βάζουμε το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. 
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. 
  • Ρίχνουμε σε δόσεις το γάλα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός. Με το που πάρει μια βράση το γάλα και αρχίζει να πήζει ελαφρά το μείγμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το τριμμένο τσένταρ, τη μουστάρδα, το πιπέρι και ανακατεύουμε. 
  • Κόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε κυβάκια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοφτό μακαρονάκι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ