To ονειρικό ιβουάρ βραδινό σύνολο που φόρεσε η Τζιλ Μπάιντεν στη δεξίωση για την ορκωμοσία & ο κρυφός συμβολισμός του (φώτο)

Τι συμβολίζει το κεντημένο λευκό σύνολο

Μετά από την πολύβουη τελετή ορκωμοσίας στο Καπιτώλιου η οικογένεια του νέου Προέδρου των ΗΠΑ , Τζο Μπάιντεν ολοκλήρωσε την ιστορική μέρα στο στο Μνημείο του Λίνκολν και στον Λευκό Οίκο, με μια virtual γιορτή που ονομάστηκε "Celebrating America" και μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την Αμερική.

Στα πλαίσια της γιορτής  δόθηκε μια τηλεοπτική συναυλία που διοργανώθηκε από τον Tom Hanks, με  τους Demi Lovato, Justin Timberlake, Katy Perry, και άλλους να τραγουδούν.

 

 

Η φετινή γιορτή για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν έγινε έτσι λόγω των συνθηκών της πανδημίας.

 

 

Για τη βραδινή της εμφάνιση η νέα Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α, η Δρ. Τζιλ Μπάιντεν επέλεξε ένα σύνολο που αποτελείται από κεντημένο με λουλούδια , λευκό φόρεμα και παλτό της σχεδιάστριας Gabriela Hearst.

Το κασμιρένιο παλτό είναι σταυρωτό στο στήθος και το λευκό φόρεμα είναι μεταξωτό.

 

 

Το παλτό και το φόρεμα είναι κεντημένα με λουλούδια που συμβολίζουν τα ομοσπονδιακά λουλούδια από κάθε πολιτεία και επικράτεια της χώρας. Κι εδώ βρίσκεται το "κρυφό νόημα" του φορέματος.

 

 

 

Τα ομοσπονδιακά λουλούδια συμβολίζουν την ενότητα. "Η ενότητα είναι η κύρια έμπνευση για τη δημιουργία του συνόλου", έγραψε η Hearst στο Instagram, σύμφωνα με το Glamour

 

«Η ενότητα δημιουργεί δύναμη και είναι απαραίτητη για να προχωρήσουμε  μπροστά».

 

 

 

Το παλτό είναι κεντημένο κοντά στο στρίφωμα ενώ το φόρεμα στη λαιμόκοψη. Η Gabriela Hearst. σχεδίασε και τα λευκά δερμάτινα γάντια που φόρεσε η Τζιλ Μπάιντεν στη γιορτή, αναφέρει το Harper's Bazaar. 

 

 

H επιλογή του λευκού χρώματος που είδαμε στις εμφανίσεις της Πρώτης Κυρίας, της εγγονής της Ναόμι , αλλά και της Τζένιφερ Λόπεζ , στην τελετή της ορκωμοσίας δεν είναι τυχαία.

 

 

Είναι ένας "φόρος τιμής" στις σουφραζέτες που αγωνίστηκαν για να αποκτήσουν οι γυναίκες δικαίωμα ψήφου.

 

 

Η σχεδιάστρια Gabriela Hearst που γεννήθηκε στην Ουρουγουάη και εδρεύει στη Νέα Υόρκη, τον περασμένο Δεκέμβρη έγινε η Creative Director του οίκου Chloé

Στο τέλος της βραδιάς η οικογένεια του Τζο Μπάιντεν παρακολούθησε από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου τα πυροτεχνήματα και άκουσε την Katy Perry να τραγουδάει το ομώνυμο τραγούδι της.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ