Λευτέρης Πετρούνιας & Βασιλική Μιλλούση στον Γιάννη Βίτσα: Θα βαφτίσουμε μαζί τις κόρες μας τον Μάιο και θα παντρευτούμε τον Δεκέμβρη

Όλα όσα είπαν για την όμορφη οικογένεια που έχουν φτιάξει... 

Η σχέση τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καρμική, καθώς έπειτα από αρκετά χρόνια ουσιαστικής φιλίας ο ένας είδε στο πρόσωπο του άλλου τον σύντροφο ζωής του. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν τους όπλισαν με δύναμη γιγαντώνοντας την αγάπη τους.

 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Βασιλική Μιλλούση στην πρώτη τους από κοινού συνέντευξη και φωτογράφηση μιλούν στο HELLO! για την πορεία τους στον αθλητισμό, αναφέρονται στις κομβικές στιγμές της ζωής τους, εξομολογούνται δημόσια τον έρωτα τους και δηλώνουν απόλυτα ευτυχισμένοι, ισορροπημένοι και ολοκληρωμένοι βιώνοντας το μεγαλείο της δημιουργίας των δύο παιδιών τους.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ   

 

 

Πριν από σχεδόν πενήντα ημέρες γεννήθηκε η δεύτερη κόρη σας. Ποια είναι τα συναισθήματα σας ;

 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΛΛΟΥΣΗ: Νιώθω μία ευτυχισμένη μητέρα και σύντροφος. Δόξα το Θεό είμαστε από τους τυχερούς ανθρώπους που βιώνουμε τον εγκλεισμό με αγάπη και ευτυχία. Είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας με υγεία, γεμάτες αγκαλιές και ευχάριστες στιγμές

 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ Επειδή μεσολάβησε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης εγκυμοσύνης της Βασιλικής και η ίδια ταλαιπωρήθηκε, ήμουν αγχωμένος έως ότου γεννήσει. Έπειτα ξεκίνησε η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής μου. Είμαι χαζομπαμπάς επί δύο. Αισθάνομαι ευλογημένος που την συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο είμαι μαζί με τη Βασιλική και τα δύο μωρά μας στις αγκαλιές μας. Με τόση πολλή αγάπη δεν έχω νιώσει λεπτό το lockdown. Επιπλέον η ημέρα μου είναι γεμάτη και από τις προπονήσεις.

 

Ήσουν παρών κατά τη διάρκεια του τοκετού;

 

ΛΕΥΤ. ΠΕΤΡ. Ναι. Βρισκόμουν δίπλα στη Βασιλική και κρατούσα το χέρι της αναμένοντας το μεγάλο «θαύμα» Ένιωθα τεράστια προσμονή, αλλά και άγχος να πάνε όλα.

 

Φαντάζομαι πώς και για σένα Βασιλική ήταν εξίσου συναρπαστικές και συγκινητικές στιγμές.

 

ΒΑΣ. ΜΙΛ.: Όσες φορές και αν τα βιώσεις αυτά τα συναισθήματα αυτής της στιγμής είναι πάντα δυνατά. Είχα άγχος να έρθει στον κόσμο ένα υγιές παιδί. Η στιγμή που μία μητέρα αντικρίζει το παιδί της είναι δώρο Θεού.

 

Η δεύτερη εγκυμοσύνη σου ήταν πιο δύσκολη από την πρώτη;

 

ΒΑΣ. ΜΙΛ. Πράγματι,  είχα πρόωρες συσπάσεις και νοσηλεύτηκα για ένα μήνα στο νοσοκομείο, ενώ λόγω του COVID ήμουν μόνη μου. Ήταν αρκετά δύσκολη κατάσταση, αλλά όλα πήγαν κατ’ ευχήν.

 

Λευτέρη τί αγαπάς περισσότερο στην Βασιλική;

ΛΕΥΤ. ΠΕΤΡ. Το πόσο στοργική είναι. Πρόκειται για μία βαθιά καλή ψυχή. Δεν είναι πονηρή και λειτουργεί σα μικρό παιδί κάνοντας και εμένα καλύτερο άνθρωπο. Είναι πάντα δίπλα μου, το στήριγμά μου. Με βοηθά να βρω το σωστό μονοπάτι στο δρόμο που διανύω.  Λατρεύω το χαμόγελό της.

 

Εσύ αντίστοιχα Βασιλική;

 

ΒΑΣ. ΜΙΛ. Λατρεύω τον δυναμισμό του και την αισιοδοξία του , το ότι κατακτά τα μεγάλα όνειρα του. Προσωπικά πατώ στη Γη. Κάνω πολύ σταθερά βήματα και δύσκολα πετάω όπως ο Λευτέρης. Μου δίνει δύναμη.

 

Κατά τα πρώτα έτη της γνωριμίας σας ήσασταν κολλητοί φίλοι και έπειτα γίνατε ζευγάρι.

 

ΒΑΣ. ΜΙΛ : Ήμασταν αγαπημένοι φίλοι. Βρισκόμασταν σε όλους τους αγώνες μαζί. Κάναμε πολλά ταξίδια και δεν είχαμε σκεφθεί ποτέ ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να γίνουμε ζευγάρι.

 

ΛΕΥΤ. ΠΕΤΡ.:Η Βασιλική ήξερε όλη μου την προσωπική ζωή. Φοβόμουν πολύ ακόμη και να φανταστώ ότι θα ήμασταν μαζί. Την έβλεπα ως την αθλήτρια Μιλλούση, την οποία σεβόμουν απόλυτα.  Ήταν σαν να  είχε πινακίδα «Προσοχή μην αγγίξετε!»

 

Τελικά όμως την διεκδίκησες.

 

ΛΕΥΤ. ΠΕΤΡ.: Όντως. Όταν ολοκληρώθηκε ο κύκλος μιας σχέσης της και ήταν ελεύθερη αποφάσισα να την διεκδικήσω.

 

ΒΑΣ. ΜΙΛ.: Με κέρδισε σχεδόν αμέσως και εγκατέλειψα τις όποιες αμφιβολίες μου. Ο Λευτέρης έχει ένα μοναδικό τρόπο να διεκδικεί αυτό που θέλει. Είναι από τους άντρες που σπανίζουν στις μέρες μας.

 

Αρχικά όμως φοβόσουν εξαιτίας του ότι ήταν μικρότερος ηλικιακά να μπεις στην σχέση. 

 

ΒΑΣ. ΜΙΛ. Επειδή ήταν φίλος μου, ζούσαμε διαφορετικά είχα τους ενδοιασμούς μου. Πολύ γρήγορα όμω; με έκανε να νιώσω ασφαλής και να ξεπεράσω κάθε δισταγμό.

 

Ποιες είναι οι δυσκολότερες στιγμές που έχετε αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών της κοινής διαδρομής σας;

 

ΒΑΣ. ΜΙΛ. : Περάσαμε αρκετές δύσκολες στιγμές, με σημαντικότερη για εμένα τον τραυματισμό του Λευτέρη. Τον ζήσαμε πολύ έντονα γιατί πίσω από αυτόν υπήρχαν πολλά ερωτήματα σχετικά με το αν θα μπορέσει να επανέλθει. Ακόμα και όταν επέστρεψε στις προπονήσεις, η επανένταξή του στο γυμναστήριο ήταν πολύ δύσκολη. Η συμβίωση με έναν άνθρωπο που έχει υποβληθεί σε ένα τόσο δύσκολο χειρουργείο δεν ήταν εύκολη. Ξαφνικά ένας τόσο δυναμικός χαρακτήρας ένιωθε ότι δεν είχε τον έλεγχο του εαυτού του. Έπρεπε να είμαι πολύ δυνατή δίπλα του. Κλήθηκα να τον βοηθήσω να ξαναβρεί τον εαυτό του.

 

Λευτέρη πως βίωσες τον τραυματισμό σου;

 

ΛΕΥΤ. ΠΕΤΡ. Οι γιατροί έχουν αλλάξει κυριολεκτικά την ανατομία στο χεριού  μου εσωτερικά. Όταν πληροφορήθηκα τι χειρουργείο έπρεπε να κάνω ,θεώρησα ότι δεν επρόκειτο να επιστρέψω σε υψηλό επίπεδο στους κρίκους. Όμως ακόμα και σ’ αυτή την συνθήκη η κινητήρια δύναμη μου ήταν μεγάλη. Είχα πολλούς λόγους για να επανέλθω. Τις δύο πρώτες ημέρες μετά από την εγχείρηση στη Γαλλία ήμουν με ναρκωμένο ώμο για να μην πονάω τόσο. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα μετά την υποχώρηση της δράσης της νάρκωσης δεν νομίζω πως κοιμήθηκα. Όποτε με έπαιρνε ο ύπνος, το σώμα μου έπεφτε προς τα πίσω και ο ώμος μου χαλάρωνε, με αποτέλεσμα να ξυπνώ κλαίγοντας. Ήταν μία δύσκολή περίοδος.

 

Συμβουλεύτηκες κάποιο ψυχολόγο για το πως θα διαχειριστείς αυτή την επώδυνη και βασανιστική κατάσταση;

 

ΛΕΥΤ. ΠΕΤΡ. Όχι αν και είχα συμβουλευτεί μια φορά στο παρελθόν αθλητικό ψυχολόγο. Δεν ένιωθα ότι χρειαζόμουν ψυχολογική υποστήριξη έχοντας την Βασιλική δίπλα μου. Την κούρασα βέβαια πάρα πολύ, ήμουν πολύ δύσκολος ασθενής.

 

ΒΑΣ.ΜΙΛ : Τα ζευγάρια πρέπει να είναι ενωμένα στις αντίξοες καταστάσεις. Και ο Λευτέρης ήταν δίπλα μου σα βράχος στις δύσκολες ημέρες τις δεύτερης εγκυμοσύνης. Είμαστε τυχεροί που έχουμε ο ένας τον άλλον.

 

Θα μας μιλήσετε για τις πιο όμορφες στιγμές σας;

 

ΒΑΣ.ΜΙΛ. : Είναι άπειρες, αλλά θα σταθώ στις μικρές καθημερινές μας στιγμές. Όταν κάθομαι στον καναπέ μας το βράδυ και έχω δίπλα μου τα παιδιά μου και τον σύντροφό μου  συγκινούμαι. Νιώθω ευγνώμων γι’ αυτό που ζω.

 

ΛΕΥΤ. ΠΕΤΡ. :Είναι υπέροχο αυτό που αισθάνεσαι όταν εκπληρώνεις τα μεγαλύτερα σου όνειρα έχοντας δίπλα σου την σύντροφό σου. Τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τη Βασιλική κοντά μου. Έπειτα από κάθε αγώνα, όταν κοιτάζω στην κερκίδα και τη βλέπω με δάκρυα στα μάτια, παίρνω τη μεγαλύτερη χαρά που μπορεί να λάβει ένας αθλητής. Αγαπώ τις απλές καθημερινές μας στιγμές με τα παιδιά μας.

 

Πότε σκοπεύετε να παντρευτείτε;

 

ΒΑΣ. ΜΙΛ. : Αρχικά σχεδιάζαμε να παντρευτούμε τον περασμένο Δεκέμβρη, αλλά το αναβάλαμε λόγω  της δεύτερης εγκυμοσύνης. Τελικά θα παντρευτούμε τον Δεκέμβριο του 2021.

 

Και θα βαφτίσετε παράλληλα τις κόρες σας;

 

ΛΕΥΤ. ΠΕΤΡ. Όχι. Θα βαφτίσουμε και τις δύο κόρες μας στα τέλη Μαΐου.

 

Πως θα τις ονομάσετε;

 

ΒΑΣ. ΜΙΛ. Την πρωτότοκη θα την ονομάσουμε Σοφία και τη δευτερότοκη Ελένη. Είναι αντιστοίχα τα ονόματα της μαμάς του Λευτέρη και της δικής μου.

 

Ποιοι θα είναι οι νονοί;

 

ΒΑΣ. ΜΙΛ. Οι νονοί της Σοφίας θα είναι ο Χρήστος Μάστορας και ο παιδικός φίλος του Λευτέρη Βασίλης Λαζαρίδης. Της Ελένης θα είναι ο στενός φίλος και συνεργάτης του Λευτέρη Γιάννης Κρικρής, και η κολλητή παιδική μου φίλη και συναθλήτρια Θάλεια Παλιαρούτα

 

Άλλαξε τη ζωή σου ο θάνατος του πατέρα σου Λευτέρη;

 

ΛΕΥΤ. ΠΕΤΡ. Ο πατέρας μου ήταν το πρότυπο μου, ο ήρωας μου. Όταν απεβίωσε άρπαξα τη ζωή μου στα χέρια μου. Ωρίμασα απότομα.

 

«Έφυγε» ξαφνικά;

 

ΛΕΥΤ. ΠΕΤΡ. Ναι. Μπήκε στο νοσοκομείο γιατί είχε δύσπνοια. Οι γιατροί μας είπαν ότι είχε χαμηλό κλάσμα εξώθησης με συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας. Τον έβαλαν σε καταστολή και δεν ξύπνησε ξανά.  Θα ήθελα να ήταν μαζί μας, να γνωρίσει τις εγγονές του και να παρακολουθήσει τη νίκη μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Χαίρομαι που έστω με πρόλαβε να με δει πρωταθλητή Ευρώπης.

 

Τον νιώθεις με ένα τρόπο παρόντα  στις πιο σημαντικές σου στιγμές;

 

ΛΕΥΤ. ΠΕΤΡ. Τόσο στους Ολυμπιακούς αγώνες, όσο και σε άλλες διοργανώσεις έχω αισθανθεί ότι είναι κοντά μου, ότι με έχει βοηθήσει  να κερδίσω τον αγώνα.

 

Ουσιαστικά ξεκίνησες την πορεία στους κρίκους σε ηλικία πέντε ετών. Σταμάτησες στα δεκατέσσερα γιατί αισθανόσουν ότι οι προπονητές σου δεν πίστευαν όσο ήθελες σε εσένα. Μπήκες ξανά στη μάχη  πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις και εξελίχθηκες στο μεγάλο αθλητή που όλοι γνωρίζουμε. Θα μας μιλήσεις για τη διαδρομή σου;

 

ΛΕΥΤ. ΠΕΤΡ. Ερωτεύτηκα τους κρίκους από την πρώτη φορά που με πήγαν στο γυμναστήριο οι γονείς μου. Είναι ένα υπέροχο άθλημα -ειδικά για τα παιδιά γιατί γυμνάζει το σώμα και το μυαλό τους από πολύ μικρή ηλικία. Δέθηκα αμέσως με αυτό και όντως έδειξα από την αρχή καλά στοιχεία. Μπήκα στην Εθνική ομάδα, όπου και είχα ορισμένους μικροτραυματισμούς που με ταλαιπώρησαν. Τότε ένιωσα ότι δεν με πιστεύουν και σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας μου δεν υπάρχει νόημα να προσπαθώ. Έφυγα από την Εθνική ομάδα λίγο άδοξα και κλείστηκα στο καβούκι μου. Την χρονιά των πανελλαδικών ξανά ξεκίνησα. Μου είχε λείψει πολύ οι κρίκοι! Μπήκα κατευθείαν στην Εθνική ομάδα, στην ομάδα του Ευρωπαϊκού και βγήκα έβδομος στον τελικό. Αυτή η προσπάθεια αποτέλεσε το έναυσμα να παλέψω ξανά με όλες μου τις δυνάμεις. Άρχισα να πεισμώνω και να οραματίζομαι τη νίκη και πιο πολύ κάθε μέρα.

 

Έχεις κατακτήσει ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο , τρία χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και πέντε αντίστοιχα σε ευρωπαϊκά. Τι ονειρεύεσαι από εδώ και πέρα;

 

ΛΕΥΤ. ΠΕΤΡ. Αυτά τα αποτελέσματα ήρθαν μέσα σε πέντε χρόνια, τα δυόμισι εκ των οποίων ήμουν τραυματισμένος και πονούσα φρικτά. Πλέον που έχουμε μπει σε μία καινούρια τετραετία που δεν πονώ καθόλου και θέλω να δω που μπορώ να φτάσω. Θεωρώ ότι έχω τη δύναμη να σπάσω όλα τα προσωπικά μου ρεκόρ, να επαναλάβω το ολυμπιακό μετάλλιο, τους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους τίτλους. Αδημονώ να παρακολουθήσω το παιχνίδι αντοχών του μυαλού και του σώματος μου.

 

Άρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι να θεωρήσω πώς η Βασιλική και οι κόρες σας, θα είναι το γούρι σου;

 

ΛΕΥΤ. ΠΕΤΡ. Βέβαια, θα είναι το γούρι μου, η δύναμή μου. Έχω ονειρευτεί ήδη τη στιγμή που θα κερδίσω το μετάλλιο και θα πηδήξω στην κερκίδα να τους το κρεμάσω.

 

Βασιλική ποιες στιγμές της αθλητικής σου πορείας είναι στο μυαλό σου;

 

ΒΑΣ. ΜΙΛ. Παρότι η πρώτη μου συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν στο Σύδνεϋ το 2000 , πιστεύω ότι μία από τις πιο δυνατές μου στιγμές ήταν η επαναφορά μου στους Ολυμπιακούς έπειτα από δώδεκα χρόνια, -μεταξύ αυτών και τρία αποχής γενικότερα από τον αθλητισμό. Το ότι κατάφερα να πάω ξανά στους ολυμπιακούς αγώνες ενώ με είχαν ξεγραμμένη ,για εμένα ήταν μεγάλο επίτευγμα.

 

Υπό ποια έννοια σε είχαν ξεγραμμένη;

 

ΒΑΣ. ΜΙΛ. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο οι γυναίκες της γυμναστικής σταματούν την καριέρα τους νωρίς, αν και πλέον αυτό έχει αρχίσει να καταρρίπτεται. Οπότε η τότε ομοσπονδία, θεώρησε ότι στα 19 μου έπρεπε να σταματήσω. Με έδιωξαν και με αποχαρακτήρισαν. 19 ετών σταμάτησα την ενεργό δράση και στα 22 μου ξεκίνησα πάλι γιατί απλώς δεν μου είχε τελειώσει. Η προπονήτριά μου ήταν η κινητήριος δύναμη μου. Έκτοτε η πορεία μου ήταν μόνο ανοδική.

 

Επομένως ήταν μια μεγάλη νίκη η δεύτερη συμμετοχή σου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

ΒΑΣ. ΜΙΛ. Είχα μεγάλες προσδοκίες και πάντα ήμουν πολύ κοντά στη διάκριση. Γενικά παρότι διέγραψα μια καλή πορεία δεν ήμουν από τις τυχερές αθλήτριες καθώς δεν κατάφερα να πετύχω αυτά που μπορούσα. Οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου ήταν οι καλύτεροί μου. Ήμουν δωδέκατη που θεωρείται μία πολύ δυνατή θέση και παρόλο που θα μπορούσα να είμαι στον τελικό για διάφορους λόγους δεν με έβαλαν. Για εμένα πάντως ήταν πολύ μεγάλη προσωπική επιτυχία και

με έκανε να νιώσω πιο δυνατή. Γι’ αυτό συμμετείχα και στους  Ολυμπιακούς του Ρίο, όπου ήταν και η λήξη της καριέρας μου.

 

ΛΕΥΤ. ΠΕΤΡ. : Να συμπληρώσω ότι στο συγκεκριμένο άθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολο να προκριθείς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς από τους 600 αθλητές που υπάρχουν σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα , στους ολυμπιακούς πάνε μόνο οι 98. Εγώ που θεωρούμαι ένας από τους καλύτερους αθλητές έχω ματώσει για να πάρω την ολυμπιακή πρόκριση για το Τόκιο.

 

Παράλληλα δημιουργείτε ένα γυμναστήριο στη Γλυφάδα.

 

ΒΑΣ. ΜΙΛ. Ακριβώς. Έχουμε σχεδόν έτοιμο το γυμναστήριό μας στη ΓλυφάδαΜε την λήξη του lockdown και το άνοιγμα των γυμναστηρίων και των σωματίων θα ανοίξουμε τις θύρες μας. Θα είναι ένα γυμναστήριο ενόργανης για όλες τις ηλικίες, από μωρά έως και ενήλικες. Το πρωί θα δουλεύει με καλλισθενική γυμναστική που απευθύνεται σε  ενηλίκους και έχει πολύ μεγάλο κοινό, ενώ το μεσημέρι θα έχουμε μαμάδες μαζί με μωρά τους. Είναι πρωτοποριακό εγχείρημα που δεν έχει ξαναγίνει στην ενόργανη. Το απόγευμα θα φιλοξενεί μικρά παιδιά που θα τα ετοιμάζουμε αγωνιστικά σιγά σιγά και το βράδυ θα λειτουργεί με crosstraining, ενόργανη για ενηλίκους. Είναι ένα όνειρο που είχαμε οι δύο μας και έπειτα από χρόνια προσπάθειας, μπορούμε να το εκπληρώσουμε. Είμαι πολύ χαρούμενη και ανυπομονώ να ανοίξουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε την αγάπη και την γνώση μας για αυτό το άθλημα.

 

Τι άλλο επιθυμείτε να σας φέρει ο χρόνος;

 

ΒΑΣ. ΜΙΛ. Προσωπικά θέτω κοντινούς στόχους. Μετά το άνοιγμα του γυμναστήριου έρχονται οι αγώνες του Λευτέρη με πρώτο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα λάβει χώρα τον Απρίλιο. Ακολουθεί η Ολυμπιάδα που αποτελεί κοινό στόχο για όλη την οικογένεια.

 

ΛΕΥΤ. ΠΕΤΡ.  Οραματίζομαι ότι θα επιτύχω τους προσωπικούς μου στόχους, σε ότι αφορά την καριέρα μου στον αθλητισμό. Από εκεί και πέρα έχω διάφορα επιχειρηματικά σχέδια που έχουν σχέση με τον αθλητισμό και μη ΚΑΙ θα τα αποκαλύψω πολύ σύντομα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ