Μια υπέροχη και εύκολη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη: Πρασόπιτα χωρίς φύλλο

Για πρωινό ή και σνακ!

Συστατικά

3 πράσα, μόνο το λευκό μέρος
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
200 γρ. φέτα
1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
2 κ.σ. φύλλα δυόσμου
1/4 ματσάκι άνηθο
2 αβγά, μέτρια
150 γρ. γάλα, 3,5%
αλάτι
πιπέρι
70 γρ. αλεύρι dinkel

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Κόβουμε τα πράσα στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες. 
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά, αλλά να μη ροδίσουν πολύ. 
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε με τα πράσα για 1 λεπτό. 
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα πράσα με το σκόρδο σε ένα μπολ. 
Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και τη ρίχνουμε στο μπολ.
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αβγά με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. 
Αδειάζουμε το μείγμα με τα πράσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Λαδώνουμε ελαφρά με 1 κ.σ. ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. 
Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η πίτα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ