Malka Leifer, η καθηγήτρια που φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά 74 μαθήτριες! Την εξέδωσε το Ισραήλ για να δικαστεί στην Αυστραλία

Τον Δεκέμβριο το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε και την τελευταία προσφυγή

74 μαθήτριές της φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά η πρώην δασκάλα και διεθύντρια σχολείο, Malka Leifer η οποία τώρα μεταφέρθηκε στην Αυστραλία από το Ισραήλ με την απόφαση να βάζει τέλος σε μια 6ετή δικαστική διαμάχη.

Ειδικότερα η Malka Leifer αντιμετωπίζει κατηγορίες για την σεξουαλική κακοποίηση 74 κοριτσιών, οι οποίες ήταν μαθήτριές της στο ορθόδοξο σχολείο στην Μελβούρνη, όπου και εργαζόταν.

Η ίδια είχε φύγει για το Ισραήλ το 2008, μετά και από τις κατηγορίες. Το 2014 ωστόσο είχε συλληφθεί μετά και από υποβολή εντολών έκδοσης από την αστυνομία της Βικτώριας.

Τον Δεκέμβριο το Άνώτατο Δικαστήριο απέρριψε και την τελευταία προσφυγή που έκανε η κατηγορούμενη κατά της έκδοσής της, ενώ τώρα το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι την απέλασαν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AIJAC (@aijac_update)

Έτσι μεταφέρθηκε τη νύχτα από τις φυλακές όπου και κρατούνταν, στο αεροδρόμιο με προορισμό την Αυστραλία, η οποία και είχε ζητήσει την έκδοσή της.

Η δικηγόρος της Leifer σολίασε την εξέλιξη και διαμαρτυρήθηκε που δεν κρατήθηκε κρυφή η μεταφορά της «για να διασφαλιστεί ο μέγιστος σεβασμός της αξιοπρέπειας της κυρίας Leifer μέχρι να φύγει από την ισραηλινή δικαιοδοσία. Αυτό προφανώς δεν συνέβη, δεδομένου ότι οι φωτογραφίες της να οδηγείται με χειροπέδες διέρρευσαν στον Τύπο».

Η Dassi Erlich που φέρεται να είναι πρώην μαθήτρια και θύμα της Leifer έγραψε στα social media μετά και την απόφαση της Ισραηλινής δικαιοσύνης ότι «Η Leifer επιστρέφει στην Αυστραλία».

Η υπόθεση έκανε πάταγο έπειτα από τις κατηγορίες ότι ο τότε υφυπουργός Υγείας του Ισραήλ Γιάακοβ Λίτζμαν, ο οποίος προέρχεται από την ίδια υπερορθόδοξη σέχτα με την Λάιφερ, φέρεται να προσπάθησε να επηρεάσει τη διαδικασία της ψυχιατρικής αξιολόγησής της.

Τώρα ο πρόεδρος της Σιωνιστικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας, Τζέρεμι Λάιμπλερ, άσκησε κριτική εναντίον της καθυστέρησης της απόφασης της έκδοσης λέγοντας ότι:

«Το ότι επιτράπηκε στην Λάιφερ να γλιτώσει από τη δικαιοσύνη για τόσο καιρό ήταν παρωδία. Παρότι είναι ανακουφιστικό το ότι το δικαστικό σύστημα του Ισραήλ τελικά επικράτησε, ο χρόνος και η διαδικασία που συνετέλεσαν σε αυτές τις καθυστερήσεις είναι εντελώς απαράδεκτα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ